Tijl (18) en Viktor (17) van TMRV zijn de MNM Rising Star 2023 

Tijl Meuris (18) uit Heist-op-den-Berg en Viktor Moerbeek (17) uit Berlaar hebben MNM Rising Star 2023 gewonnen, de talentenjacht van de radiozender die al voor de zesde keer werd georganiseerd. Het duo, dat zingt onder de naam TMRV, krijgt nu de kans om een eerste eigen single op te nemen en uit te brengen. "Wij hadden dit absoluut niet verwacht. We wilden gewoon ons best doen”, reageren ze.

TMRV haalde het in de finale in de ochtendshow op MNM van Zita (16 jaar, uit Genk) en Néhémie (24 jaar, uit Geraardsbergen). Ze moesten niet alleen juryleden Metejoor, Laura Tesoro en de Nederlandse rapper Snelle overtuigen, ook de MNM-luisteraars konden 24 uur lang op hun favoriet stemmen. "Ze zien eruit als de twee boys next door. Maar als ze samen zingen, gebeurt er toch iets magisch”, oordeelde Tesoro.

Vanochtend werden de winnaars aangekondigd in het Sportpaleis, waar Elton John letterlijk klaarstond voor de opbouw van zijn eigen show.

Droom

Tijl Meuris (18) uit Heist-op-den-Berg en Viktor Moerbeek (17) uit Berlaar leerden elkaar kennen tijdens een open podiumavond op school, waar ze elk met hun eigen band optraden. Beiden zijn fan van Shawn Mendes en Bandits. Tijl studeert muziekproductie in Antwerpen en werkt in een koffiebar. Viktor speelt al zeven jaar gitaar en volgt intussen negen jaar les aan de academie in Lier. Met hun band TMRV repeteren ze in de kelder van hun school.

“Wij hadden dit absoluut niet verwacht. We wilden gewoon ons best doen, meer niet. MNM Rising Star winnen, hier op deze zotte locatie in het Sportpaleis, is echt een droom. We zijn al zo lang met muziek bezig, van kinds af aan”, klinkt het enthousiast.

Springplank

MNM Rising Star werd al voor de zesde keer georganiseerd.  Honderden jonge muzikanten hadden zich kandidaat gesteld via TikTok. De hashtag #mnmrisingstar werd intussen al meer dan 7,5 miljoen keer bekeken. Dat een talentenjacht op de radio een springplank naar een muziekcarrière kan zijn, bewijzen eerdere MNM Rising Stars Olivia Trappeniers (vroeger OT, nu Olivia) en Metejoor.

“Ons land barst van het muzikaal talent. En dat talent geven we bij MNM graag een extra zetje”, zegt Steven Lemmens, het nethoofd van MNM. “Niets mooier dan jonge mensen de kans te geven om hun muzikaliteit aan de wereld te laten zien. Vandaag nog onbekend, maar morgen misschien MNM Rising Star. ”

Meest gelezen