David Pintens photography

Betoging van Vlaams Belang maandag in Brussel mag toch doorgaan, beslist Raad van State

De protestmeeting van Vlaams Belang maandag in Brussel mag toch doorgaan. Burgemeester Philippe Close (PS) had de betoging verboden, maar de Raad van State draait die beslissing nu terug. 

De grote protestmeeting kadert in de wandeling van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van Oostende naar Brussel tussen 19 en 29 mei. Met als slogan "Doe ze luisteren!" wilde hij onderweg zoveel mogelijk mensen spreken. De wandeling eindigt maandag met een protestmeeting op het Brusselse Albertinaplein. 

Burgemeester Close maakte woensdag bekend zowel de betoging van Vlaams Belang als de tegenbetoging die was aangekondigd, te verbieden. Na analyse van de politie kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. 

Vlaams Belang trok daarop naar de Raad van State en krijgt nu gelijk. "Het besluit van de burgemeester bevat op het eerste gezicht geen draagkrachtige motieven om de gevraagde betoging te verbieden", staat te lezen in het arrest. 

Burgemeester Philippe Close zegt in een korte reactie "akte te nemen van de beslissing" en ze te zullen uitvoeren.

Meest gelezen