Alle cijfers en grafieken over het coronavirus voor u gebundeld

In de dagelijkse berichtgeving over het coronavirus vuren we elke dag ook veel nieuwe cijfers op u af. Hoe zit het met de situatie in ons land? Hoe evolueert het virus in andere landen? En hoe kunnen we ons land vergelijken met andere landen? Op deze pagina vindt u alle cijfers en grafieken gebundeld. De cijfers worden ook dagelijks geüpdatet, zodat u alles te allen tijde kan volgen.

Cijfers België

aantal mensen in het ziekenhuis*

onder wie op intensieve zorg

totaal aantal mensen dat het ziekenhuis heeft verlaten

overleden

*aantal ziekenhuisbedden dat gisteren werd ingenomen door patiënten waarbij besmetting met coronavirus is vastgesteld.

Ziekenhuisopnames België

Overlijdens en besmettingen België

Deze grafiek laat de verdeling zien van het aantal overlijdens naar leeftijd en geslacht. Sinds kort worden ook de overlijdens in rusthuizen meegeteld, waardoor deze grafiek mogelijk niet representatief is voor de hele Belgische bevolking.

Deze grafiek laat de verdeling zien van het aantal bevestigde besmettingen naar leeftijd en geslacht. Omdat niet iedereen wordt getest, zijn deze gegevens niet representatief voor de hele Belgische bevolking.

Cijfers wereldwijd

Ziekenhuisopnames wereldwijd

Deze grafiek laat voor verschillende landen zien hoeveel mensen er op de intensieve zorg lagen op een bepaalde datum. Sommige landen tellen alleen de mensen die op dat moment op de intensieve zorg liggen, andere landen tellen iedereen die óóit op de intensieve zorg heeft gelegen. Dit heeft invloed op hoe je de cijfers kunt interpreteren.

De grafiek staat op een logaritmische schaal, waarop groei beter te zien is. Exponentiële groei is een rechte lijn: hoe steiler de lijn, hoe sneller de groei. Hoe platter, hoe langzamer.

Overlijdens wereldwijd

Een grafiek met een logaritmische schaal laat groei beter zien dan een lineaire schaal. Exponentiële groei ziet er hier uit als een rechte lijn. Hoe steiler die lijn, hoe sneller de groei. De stippellijnen geven aan hoe steil een grafiek loopt als het aantal overlijdens elke dag verdubbelt, om de twee dagen, om de drie dagen, et cetera. Let erop dat de stippellijnen geen begrenzingen aangeven, maar een hulplijn zijn om de steilheid te bepalen. Kijk daarvoor naar het nieuwste deel van de curve. De curve van China loopt bijvoorbeeld ongeveer even steil als de hulplijn voor 'elke maand een verdubbeling', en de curve van de Verenigde Staten loopt gelijk aan de hulplijn voor 'om de drie dagen'.