KLAAR


Om leerlingen meer te betrekken bij de actualiteit en duiding te geven bij de actualiteit of bij maatschappelijk relevante thema's, biedt VRT onder het label KLAAR korte, heldere uitlegvideo's aan. Deze video's zijn uitermate geschikt voor leerkrachten om als lesmateriaal in te zetten in de klas, om te werken rond nieuws en een discussie op gang te brengen. 

KLAAR met Anaïs Dockx als host 
Anaïs is geboren op 22 januari 2000. Ze is opgegroeid in Pellenberg en Leuven, maar woont intussen in centrum Brussel. Ze heeft een bachelordiploma Journalistiek op zak. Meer weten over Anaïs? Klik hier

Archief
Er bestaat een uitgebreid archief van KLAAR. Je vindt alle video's onderaan deze pagina terug, net zoals een zoekbalk waarmee je eenvoudig naar oudere items kunt zoeken. Geregeld komen er nieuwe afleveringen bij rond 1 bepaald thema.

Het Archief voor Onderwijs

KLAAR vind je ook terug op Het Archief voor Onderwijs van meemoo. Bij elke KLAAR verzamelt Het Archief voor Onderwijs aanvullende audio- en videofragmenten in handige 'Uitgeklaard'-collecties. Zo diep je als leerkracht de actualiteit nog verder uit met je leerlingen. Op dit onderwijsplatform vind je bovendien nog veel meer audiovisueel materiaal voor in de klas, geselecteerd door en voor leerkrachten.

Ben je leerkracht en wil je een VRT-programma in de klas gebruiken? Vraag het aan bij Het Archief voor Onderwijs. 

Is er een onderwerp dat je graag eens uitgeklaard wil? Of wil je de redactie bereiken?  Mail dan naar klaar@vrt.be.

Smartschool

Leerkrachten krijgen ook toegang tot KLAAR via Smartschool

Ontdek het volledige KLAAR aanbod