Ontdek het volledige aanbod aan lesmateriaal van VRT NWS!

VRT NWS maakt materiaal dat geschikt is om te gebruiken in de klas. Leerkrachten kunnen dit inzetten tijdens de les om leerlingen te informeren of een klasgesprek te starten. En dat helemaal op maat van jongeren. 

KLAAR: duiding bij actualiteit op maat van leerlingen secundair

Met KLAAR brengt VRT heldere uitlegvideo’s op maat van leerlingen van het secundair onderwijs. Ze krijgen betrouwbare informatie en duiding rond actuele of maatschappelijk relevante thema's en leren kritisch, doelgericht en bewust omgaan met media. Host Anaïs gaat te rade bij experten die antwoord geven op moeilijke vragen en het thema begrijpelijk maken voor de jonge doelgroep. KLAAR wordt ook aangeboden via Het Archief voor Onderwijs, samen met Uitgeklaard.

Onderwijs in de actualiteit

EDUbox

EDUbox is een educatief concept van VRT NWS om jongeren te laten kennismaken met één bepaald maatschappelijk thema. We willen hen informeren, inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Met EDUbox werk je als leerkracht niet alleen aan de specifieke eindtermen, zoals onderzoekcompetenties en mediawijsheid, maar bereik je ook verschillende leerplandoelstellingen en vakoverschrijdende doelen.