Rechtzettingen

Het Journaal (10/08/17)

Op 10/08/17 werd in Schoten een man in de benen geschoten, toen hij zijn hondje ging uitlaten. In de VRT-journaals van 13u en 19u werd uitdrukkelijk gesteld dat de beschoten man een douanier was, die in de haven van Antwerpen werkt.
Vandaag blijkt dat die man als bediende werkt op een containerterminal van DP World in de haven van Antwerpen. Het betreft dus geen douanier. De administrateur-generaal van AAD&A vraagt een rechtzetting van de berichtgeving. "Door de niet correcte berichtgeving wordt het imago van de AAD&A beschadigd", zegt hij.

Villa Politica (25/3/2016)

Op vrijdag 25 maart 2016 vond in de Kamer de gezamenlijke bijeenkomst plaats van de commissies binnenlandse zaken en justitie naar aanleiding van de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro. Bij aanvang bleek de Europazaal waar de zitting zou plaatsvinden te klein en moest er worden verhuisd naar het halfrond van de Kamer. In de live uitzending van Villa Politica werd dit toegeschreven aan de Kamervoorzitter ‘die blijkbaar niet goed had ingeschat hoe groot de belangstelling was.’ Kamervoorzitter Siegfried Bracke laat weten dat dit niet strookt met de werkelijkheid. Het reglement van de Kamer zegt dat de commissievoorzitter(s) verantwoordelijkheid zijn voor de organisatie van de werkzaamheden. Kamervoorzitter Bracke gaf alleen het advies de vergadering te laten plaatsvinden in de plenaire zaal van de Kamer toen bleek dat de zaal te klein was.

Pascal Dossche, eindredacteur Villa Politica.

Terzake (8/2/2016)

Terzake bracht op maandag 8 februari 2016 een reportage over een artikel op de frontpagina van het Het Laatste Nieuws van zaterdag 6 februari. Prins Laurent zou een juf van een school die hij had bezocht mee hebben gevraagd naar een filmpremière. In de reportage van Terzake werd gezegd dat het verhaal ook op de site van Het Laatste Nieuws stond en er daarna werd afgehaald. Dat klopt niet. Het artikel in kwestie verscheen alleen in de krant en werd niet gepubliceerd op de site.