FAQ VRT NWS Connect

Heb je een vraag over VRT NWS Connect? De kans is groot dat je het antwoord hieronder vindt. Toch niet? Neem dan contact op met de VRT Klantendienst.

Wat is VRT NWS Connect? VRT NWS Connect is een evenement waarop we VRT NWS toegankelijk maken voor iedereen. Je maakt kennis met VRT NWS door te luisteren, maar ook door zelf te beleven op de Marktplaats. Je ervaart er nieuws in VR, je waant jezelf de nieuwe Michel Wuyts of je gaat op speeddate met één van onze journalisten.
En dat is nog maar een kleine greep uit ons aanbod!  

Hoe zit het schema in elkaar? VRT NWS Connect is opgevat als een soort happening. Je komt en gaat waneer je wil. Je kan vanalles doen en beleven. Er zijn lezingen en debatten die op bepaalde uren starten en er is een interactieve marktplaats die doorlopend open is.
De lezingen en debatten duren telkens 60 minuten. Tussen de lezingen en debatten is er een pauze. 

Moet ik vooraf kiezen welke lezingen of debatten ik precies wil volgen? Nee, we werken niet met gereservereerde plaatsen dus je kiest gewoon de dag zelf welke aula je binnenwandelt. Uiteraard zijn de plaatsen beperkt en vol is vol, maar geen paniek, op de Marktplaats kan je doorlopend terecht. 

Waarom kan ik Rudi Vranckx alleen in Antwerpen zien? Onze sprekers zijn drukbezette mensen. Dat betekent dat ons panel verschilt per locatie. Kijk dus goed wie je waar kan zien en horen. Onze Marktplaats daarentegen blijft wel overal dezelfde.

Hoeveel kost een ticket? Een ticket kost 15 euro. Dat bedrag verdwijnt niet in onze zakken, maar gaat integraal naar de goede doelen van De Warmste Week. Op VRT NWS Connect doe je dus niet alleen kennis op,   je steunt er ook een goed doel mee. Win-win!

Ben je student? Dan betaal je maar 5 euro. Uiteraard schenken we ook dat geld volledig aan De Warmste Week. Houd wel je studentenkaart klaar bij het binnengaan.

Kan ik meerdere tickets bestellen? Zeker en vast! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd én hoe meer geld voor de goede doelen van De Warmste Week. Tijdens het bestellen kan je eenvoudig aangeven hoeveel tickets je precies wenst.  

Je kan wel geen plaatsen reserveren op voorhand. Je schuift aan voor de lezing of het debat dat je interesseert. Als er geen plaats meer zou zijn in de aula, kan je altijd terecht op de marktplaats. 

Kan ik kiezen welke lezing of welk debat ik bijwoon? Ja, dat kan, zolang er plaats is in de aula. We werken niet met gereserveerde plaatsen.  Als je zeker wil zijn van een plekje, kan je best aanschuiven. Als er geen plaats meer is, kan je altijd naar de marktplaats en daar dingen ontdekken. 

Hoe laat begint VRT NWS Connect? Onze deuren openen om 16u. Een half uur later starten de eerste lezing en het eerste debat, om 16u30 dus. Tijdens het wachten kan je steeds terecht in de Marktplaats.  Enkel in Gent verschillen de uren. Daar start VRT NWS Connect om 17.00 u. .

Kan ik op VRT NWS Connect iets eten of drinken? Zeker, we verkopen verschillende dranken en de hongerigen bieden we broodjes aan.

Kan ik ergens mijn jas kwijt? Er zullen kapstokken zijn, maar we voorzien geen bewaakte vestiaire.

Zijn de locaties rolstoeltoegankelijk? Ja, elke locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Dieren zijn niet toegelaten, maar voor geleidehonden maken we graag een uitzondering.  Heb je ter plaatse hulp nodig, spreek gerust iemand van de organisatie aan, ze helpen je waar nodig. Onze stewards zijn er om je verder te helpen.

Mag ik foto's en video's maken? Foto's en video's mogen, zolang ze niet voor professioneel of commercieel gebruik zijn. Volledige registratie van de lezingen mag niet. 
Post je een foto of video op sociale media, vergeet dan zeker onze hashtag #vrtnwsconnect18 niet.

Waar kan ik terecht met mijn andere vragen? Neem contact met ons op via de Klantendienst van de VRT. Zij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Meest gelezen