VRT NWS Connect Marktplaats

Wil je liever zelf dingen doen? Of zit de aula met je favoriete spreker vol? Niet getreurd! Op onze marktplaats maak je alsnog kennis met VRT NWS, op een interactieve manier nog wel!

Wat valt er te beleven?

1. Live stand-upset: waan jezelf expert in Het Journaal en voorzie onze nieuwsankers van jouw expertise in de nieuwsstudio. Het resultaat zie je helaas niet live op Eén, maar je krijgt het wel in je mailbox om te sharen met je vrienden!

2. Virtual Reality: beleef het nieuws alsof je er zelf bij bent met ons 360°-aanbod op de VR-brillen. Van het Europees Parlement in Straatsburg sta je in een vingerknip bij de Rohingya in Myanmar. 

3.  Autocue: je tekst gewoon van een scherm aflezen, het klinkt makkelijk. Maar is het dat ook? Test het in duo's: de één bedient de autocue, de ander leest af.

4. VRT NWS Explained: hoe maak je nieuws? En hoe breng je datzelfde nieuws op kindermaat? Of hoe komt een reportage van Pano in godsnaam tot stand? We leggen het allemaal uit in onze explainervideo's. 

5. GEZOCHT: nieuwslezer: heb jij een fluwelen stem en de perfecte uitspraak? Bezoek dan onze radiowagen en lees er het radionieuws in. 

6. GEZOCHT: commentator. Ben jij de nieuwe Michel Wuyts of Filip Joos? Bewijs het in onze commentaarstoel.

7. Speeddates met journalisten: ga op speeddate met één van onze journalisten en stel al je prangende vragen. 

8. Dank dat u bij ons was-quiz: hoe goed ken jij de geschiedenis van 40 jaar VRT-journalistiek? Test het in onze 'Dank dat u bij ons was'-quiz.

9. Jobhoek: geïnteresseerd in de openstaande vacatures bij de VRT? Ga eens langs in de jobhoek en voor je het weet, mag je Paul Lembrechts jouw baas noemen.

10. Make-up: onze VRT-gezichten zien er van nature al schitterend uit, maar een passage langs de make-up doet toch net dat tikkeltje meer. Plof je neer in de stoel en laat de schminkster haar werk doen.

12. Stemtest: hebben de lessen dictie uit je kindertijd hun vruchten afgeworpen? Test het en doe de stemtest.

13. Maak zelf een filmpje: maak opnames met je smartphone ter plaatse en bezorg ons nadien een mooi sfeerverslag van VRT NWS Connect. Je wint er misschien een dag op de redactie mee! 

14. Gepakt en gezakt: op reportage in het buitenland, dat klinkt plezant, maar er komt ook heel wat bij kijken. Kom kijken wat een nieuwsploeg allemaal meesleurt. 

Meest gelezen