VRT NWS Connect Onderwijs: Domeinen

Videospeler inladen...

Hoe kunnen we het lerarentekort oplossen?

De volgende jaren zullen er telkens zo’n 6000 leerkrachten moeten bijkomen. Hoe gaan we die vinden? Want nu al is het voor directies soms een hels karwei om een vervanger te vinden als een leerkracht ziek is of tijdelijk afwezig. 

Videospeler inladen...

Meer diversiteit in de klas: hoe pakken we dat best aan?

Onze klassen worden alsmaar meer divers. Meer kinderen en jongeren die geboren zijn in een ver land met een andere cultuur, meer leerlingen waar thuis weinig of geen Nederlands wordt gesproken. En sinds het M-decreet ook meer kinderen met een beperking in de klas. Hoe pakken we dit op een goeie manier aan zodat elke leerling volop zijn talenten kan ontplooien en het toch haalbaar blijft voor de leerkrachten? 

Videospeler inladen...

Moet de kwaliteit van ons onderwijs beter?

PISA, PIRLS… de namen van deze internationale onderwijsonderzoeken klinken exotisch, maar de resultaten ervan voor het Vlaamse onderwijs zijn dat minder. 

Nieuwe eindtermen moeten de lat alleszins hoog genoeg leggen. Basisgeletterdheid, bijvoorbeeld, is een minimumvoorwaarde die elke leerling moet halen. Maar hoe dóe je dat? En hoe daag je leerlingen uit die meer in hun mars hebben? 

Videospeler inladen...

Hoe kan technologische innovatie ons onderwijs helpen?

‘Onze jeugd, onze toekomst’. Maar biedt het onderwijs voldoende technologische en digitale nieuwigheden aan om die toekomst waar te maken? De samenleving is technologisch en digitaal maar is het onderwijs dat ook al voldoende? 

 

Bekijk hier de volledige VRT NWS Connect Onderwijs:

Videospeler inladen...

Meest gelezen