©Joost Joossen

Linda De Win

Linda De Win startte in 1988 haar carrière bij de nieuwsdienst van de - toen nog - BRT. Ze werkte voor radio, tot ze in 1995 de overstap maakte naar televisie. Eerst voor Terzake, nadien voor Villa Politica, waar ze tot op vandaag de presentatie verzorgt. 

Desinformatie: hoe sociale media de wereld doen daveren

Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram… apps op onze telefoon die jaren geleden werden ontwikkeld door intussen wereldberoemde programmeurs die één missie hadden: de wereld verbinden. Vandaag gaan achter diezelfde apps gigantische bedrijven schuil wiens technologische systemen de wereld niet alleen verbinden, maar misschien nog wel meer polariseren. Nepnieuws, propaganda en desinformatie tieren welig op de digitale sociale media en hebben impact in het echte leven. Hoe ziet dat ecosysteem van desinformatie eruit en hoe worden de sociale media gebruikt om onze democratie te ondermijnen? 

Linda De Win is jullie gids in het debat met enkele experts.

Linda steunt Ambulancewens België

Linda steunt met zijn medewerking het goede doel Ambulancewens België. Ambulancewens België vzw vervult de laatste wens van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt belangrijk, maar niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier kan worden vervoerd. Bij de wensen van Ambulance Wens België wordt vervoer verzorgd met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en een extra comfortabele brancard. Het gaat dus over niet-mobiele palliatieve mensen. 

Meest gelezen