©Joost Joossen

Loutfi Belghmidi

Loutfi Belghmidi is journalist technologie en sociale media bij VRT NWS. Al zijn hele leven is hij geboeid door technologische ontwikkeling. 

Artificiële intelligentie

We kunnen niet ontsnappen aan de ontwikkelingen op vlak van artificiële intelligentie. Welke mogelijkheden biedt het? Waar staan we in Vlaanderen met A.I.? Hoe verhouden we ons t.o.v. de rest van de wereld?
A.I. gaat ongetwijfeld in de toekomst veel impact hebben op ons dagelijkse leven en dat levert veel vragen op. Wat zal de maatschappelijke impact zijn? Als consument, als werknemer? Hoe kunnen we ons voorbereiden op dergelijke veranderingen?
En welke ethische vragen moeten we ons stellen en wie bepaalt hiervoor een kader?

Allemaal interessante vragen voor een panel van experten!  

Loutfi Belghmidi steunt overdruksyndroom.be

Loutfi Belghmidi zet zich graag in voor mensen die lijden aan een ziekte die vaak voorkomt. Vandaar ook zijn deelname aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Voor de Warmste Week gooit hij het over een andere boeg. Hij wil de aandacht vestigen op mensen die lijden aan het overdruksyndroom.

"Het overdruksyndroom is een zeldzame ziekte waardoor de druk in het ruggenmerg en de hersenen wordt verstoord. Dat veroorzaakt pijn in het hele ruggenmergkanaal, van de benen tot de hals. De ziekte is nog weinig bekend en de vzw waarvoor ik me inzet wil dat veranderen."

Je leest er meer over op overdruksyndroom.be

Meest gelezen