Stef Meerbergen

Stef Meerbergen begon tien jaar geleden op de VRT-Nieuwsdienst. Zijn eerste stek was de Sportdienst, daarna volgden het Journaal, Terzake en Pano. Hij maakte reportages in Noord-Korea en op Spitsbergen, maar als Brusselaar ligt zijn domein vooral in onze steden. Religie, integratie en radicalisering zijn onderwerpen waar hij zich graag mee bezighoudt.

Stef steunt TADA

TADA biedt maatschappelijk kwetsbare kinderen (10-14, uit kansarme wijken in Brussel) aanvullend, motivatiegericht en maatschappij-oriënterend weekendonderwijs. De kinderen krijgen elke zaterdag van het schooljaar plezante praktijkles van bevlogen vakmensen (vrijwilligers) die hun passie komen delen: bv van ondernemers, verplegers, ingenieurs, koks of journalisten. Via de ervaringslessen en ontmoetingen met rolmodellen, moedigt TADA deze maatschappelijk kwetsbare kinderen aan om de wereld/zichzelf te ontdekken.

TADA wil dat de jongeren gemotiveerd in het leven staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf, de samenleving, de arbeidsmarkt. Om op deze manier te wapenen tegen demotivatie en verlies van toekomstperspectieven.