Tim Verheyden

Tim Verheyden is reportagemaker bij VRT NWS. Hij maakt onder meer documentaires voor het VRT-onderzoeksmagazine Pano en is expert sociale media voor VRT NWS. In zijn werk richt hij zich op de invloed van sociale media op de maatschappij en het ecosysteem van desinformatie.

Hij is ook de auteur van de veelbesproken documentaire over de Vlaamse identitaire beweging Schild & Vrienden, waarin geheime gesprekken op Facebook en het chatkanaal Discord worden onthuld die de radicale ideologie van de beweging en de intentie om te infiltreren in instellingen aantonen. 

Desinformatie: hoe sociale media de wereld doen daveren

Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram… apps op onze telefoon die jaren geleden werden ontwikkeld door intussen wereldberoemde programmeurs die één missie hadden: de wereld verbinden. Vandaag gaan achter diezelfde apps gigantische bedrijven schuil wiens technologische systemen de wereld niet alleen verbinden, maar misschien nog wel meer polariseren. Nepnieuws, propaganda en desinformatie tieren welig op de digitale sociale media en hebben impact in het echte leven. Hoe ziet dat ecosysteem van desinformatie eruit en hoe worden de sociale media gebruikt om onze democratie te ondermijnen? Dat kom je te weten in deze talk.

Tim steunt Ambulancewens België

Tim steunt met zijn medewerking het goede doel Ambulancewens België. 
Ambulancewens België vzw vervult de laatste wens van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt belangrijk, maar niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier kan worden vervoerd. Bij de wensen van Ambulancewens België wordt vervoer verzorgd met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en een extra comfortabele brancard. Het gaat dus over niet-mobiele palliatieve mensen. 

Meest gelezen