Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op 30 april wordt in de Brusselse KVS de Gouden Boekenuil 2015 uitgereikt. De feestelijke uitreiking wordt gepresenteerd door Friedl Lesage en Thomas Vanderveken, respectievelijk ook de juryvoorzitters van de vakjury en de publieksjury. De uitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas+, vanaf 20.00 u. en via streaming op Cobra.be.

THUIS won onlangs nog de felbegeerde Vlaamse Televisiester voor het Populairste televisieprogramma. Op zaterdag 23 mei is het de beurt aan de THUIS-acteurs om iets terug te doen voor al hun kijkers. Zij trekken die dag naar Leuven voor een nieuwe editie van de THUISDAG en verwelkomen er de fans in hun sofa.

THUIS-acteurs bedanken de kijkers op de THUISDAG in Leuven

Op 24 april werd de 15e Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever uitgereikt. Ook dit jaar scoorde de VRT goed.

15e Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever. Ook dit jaar scoorde VRT

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

De ‘Digitale Week’ is een campagne waarin allerlei organisaties initiatieven nemen om de digitale geletterdheid en mediawijsheid in Vlaanderen en Brussel te bevorderen. Ook bij VRT is er heel wat aandacht voor het thema

Digitale week met reportagereeks in Karrewiet.

Zes nieuwe portretten van kunstenaars in de actualiteit - vanaf zondag 26 april. De beproefde en gewaardeerde formule van De Canvasconnectie blijft ook in de zevende reeks behouden: portretten van kunstenaars en hun werk, terwijl zij zelf ook naar het werk van anderen kijken.

Alex Perweiler (°1986) is een Amerikaans beeldend kunstenaar.

Tom Waes houdt elke zondag ruim een miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd met zijn avonturen in Reizen Waes. Maar hij is ook uren en uren onderweg geweest. Veel van dat materiaal haalt de uitzending niet. Op vrijdag 1 mei verrast Eén de kijkers met een bijzondere extra: drie uur ruw beeldmateriaal van Reizen Waes. Onderweg gemaakt vanuit het perspectief van Tom Waes en minimaal gemonteerd. Ofwel: Reizen Waes slow.

Wat u niet zag op tv: Reizen Waes door de ogen van Tom Waes

Het jeugdjournaal Karrewiet brengt tijdens de Digitale Week een vijfdelige reportagereeks over de manier waarop kinderen media gebruiken en geeft tips & tricks om dat op een wijze manier te doen. Vanaf maandag 20 april om 18.00 u. op Ketnet.

 In de populaire Ketnet-reeks D5R werd het personage Leyla gepest

Peter Van de Veire en Eva Daeleman leveren commentaar bij Eurovisiesongfestival. Op 19, 21 en 23 mei live op Eén.

Peter Van de Veire en Eva Daeleman leveren commentaar bij Eurovisiesongfestival

Op de derde speeldag van de Play-offs in het voetbal slaan de Jupiler Pro League, Kom op tegen Kanker en Eén de handen in elkaar voor Iedereen tegen Kanker. Scoren tegen Kanker roept zo veel mogelijk andere clubs op om deel te nemen aan de actie in het weekend van 17, 18 en 19 april.

Dennis Praet en Timmy Simons geven het voorbeeld