Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Tijdens BEL10 hebben de Radio 1-luisteraars twee weken lang beleidsvoorstellen uitgewerkt. Die ideeën heeft Radio 1 nu gebundeld in een digitaal boek dat vanaf vandaag gratis downloadbaar is op radio1.be, bel10.be, deredactie.be en vrt.be. Met het boek wil de radiozender het maatschappelijk debat van BEL10 aanwakkeren.

Radio 1 bundelt ideeën BEL10 in digitaal boek

 Radio 1 haalt deze zomer de band tussen buurlanden België en Nederland wat strakker aan in "Holland-België". In het nieuwe programma zoeken Ruth Joos en Friedl' Lesage uit wat de Lage Landen elkaar te bieden hebben: waar zitten de verschillen, waar de gelijkenissen, wat kunnen we van elkaar leren?

"Holland-België is een verbale en vriendschappelijke derby der Lage Landen",

Hajo Beeckman zal vanaf september aan de slag gaan als verkeersanker op de VRT. Hij zal te horen zijn op verschillende radionetten van de openbare omroep, samen met de huidige vaste verkeerstemmen Inge Pierloz en Myriam Famelaer.

Hajo Beeckman nieuwe verkeersanker

Op maandag 29 juni brengt Eén een uniek interview tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse documentairemaker en natuurkenner David Attenborough. In een openhartig gesprek in het Witte Huis hebben ze het over de toekomst van de planeet, hun gedeelde passie voor de natuur en wat er gedaan kan worden om die natuur te beschermen.

David Attenborough meets president Obama: op maandag 29 juni om 23.00 uur op Eén

Vrijdag 26 juni was het de laatste dag van BEL10. Tien dagen lang kampeerde Radio 1 op de Kunstberg in Brussel en maakte er vanuit hun pop-up-café een reeks van tien thema-uitzendingen waarin de luisteraars hun ideeën voor een betere samenleving mochten voorstellen.

BEL10: Dit zijn de beleidsvoorstellen

Naar aanleiding van het overlijden van Thé Lau past de VRT haar programmering aan. Een overzicht:

Programmawijzigingen n.a.v. overlijden Thé Lau

De European Broadcasting Union (EBU) heeft de uitzendrechten van het Europees Kampioenschap Voetbal 2016 verworven. VRT, als een van de betrokken 26 leden van de EBU, kan hierdoor het EK, dat volgende zomer doorgaat in Frankrijk, uitzenden op televisie, radio en online.

EBU verwerft uitzendrechten EK Voetbal 2016

Vanaf 5 juli presenteert Peter Van de Veire Pop Up Live op Eén. Op het programma staat muziek van nationale en internationale artiesten. Naast de hits van het moment is er ook plaats voor muzikale verrassingen.

Peter Van de Veire presenteer Pop Up Live

Nooit eerder waren er zo veel mensen op de vlucht. Overal in de wereld, maar vooral ook in Afrika en het Midden-Oosten. Europa is voor velen de eindbestemming. VRT Nieuws stuurde vier journalisten naar vier verschillende landen om het vluchtelingenprobleem in kaart te brengen.

De tocht naar Europa : VRT Nieuws in het spoor van de bootvluchtelingen