Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

VRT Nieuws heeft beslist om de video over de onthoofding van journalist James Foley niet te verspreiden of te laten zien. De video is gemaakt en verspreid door IS, een terreurorganisatie die met de video alleen maar nieuwe rekruten wil werven, en vooral veel angst wil zaaien.

In september heeft VRT O&I een beursstand op IBC, de broadcastbeurs en -conferentie bij uitstek. U vindt ons in hal 8, standnummer 8.F02.

In september heeft VRT O&I een beursstand op IBC, de broadcastbeurs en -conferen

Tijdens de uitzending van Vlaanderen muziekland op Eén zijn de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee 2014 bekendgemaakt. De uitreiking gebeurt op zaterdag 23 augustus tijdens een muzikale liveshow die op Radio 2 en Eén uitgezonden wordt

Geena Lisa en Bart Peeters verwelkomen op 23 augustus een pak Vlaamse artiesten

Voor de tiende keer op rij organiseren Radio2, Vivacité en de Koning Boudewijnstichting de reportagewedstrijd Belgodyssee. Vanaf half oktober 2014 maken 8 Vlaamse studenten journalistiek samen met 8 Franstalige journalisten reportages over mooie verhalen. Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Radio 2 opnieuw op zoek naar jong journalistiek radiotalent

Dit najaar gaat Studio Brussel al voor het derde jaar op rij op zoek naar De Nieuwe Lichting, drie jonge, aanstormende Vlaamse bands die de radiozender met de wedstrijd een flinke duw in de rug geeft. Inschrijven voor De Nieuwe Lichting 2015 kan vanaf vandaag.

Studio Brussel geeft startschot voor De Nieuwe Lichting 2015

De Klein Duimpje prijs 2014 van de Vlaamse Jeugdraad  gaat  naar het Roadies project van Klasse en VDABDeelnemers Brecht en Hanne brachten o.a. in de rubriek "Brecht zoekt werk" van Iedereen Beroemd op Eén, verslag uit over hun ervaringen.

Brecht werkte ook één week bij MNM

Tijs Mauroo volgt de opmars van het Duitse leger in 1914 - vanaf vrijdag 15 augustus in Het Journaal

Tijs Mauroo volgt de opmars van het Duitse leger in 1914

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Op 12 augustus maakte Eén zijn plannen voor het nieuwe televisieseizoen bekend. De sterkhouders van Eén blijven daarin een cruciale rol spelen, al zullen die vertrouwde programma’s dit najaar ook vernieuwen of verrassend uit de hoek komen met specials. En natuurlijk heeft Eén voor het najaar ook heel wat nieuwe titels in petto.

#éénvanjullie: Het najaar van Eén

De Vlaamse overheid zal aanzienlijk besparen om haar budget in evenwicht te krijgen. En dat vraagt serieuze inspanningen van iedereen.