Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

De VRT en haar netten en merken besteden ook dit jaar de nodige aandacht aan de boekenbeurs. Een overzicht.

De VRT op de Boekenbeurs

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Deze herfst kan iedereen die graag leest op de cultuursite Cobra.be een persoonlijke keuze maken uit een lange lijst tijdloze romans, uit binnen- en buitenland, van minstens vijf jaar oud. Op basis van de stemmen groeit Cobra’s Boekentop 50, vijftig echt onvergetelijke romans uit de vaderlandse en de wereldliteratuur.

Cobra.be stelt boekentop 50 aller tijden samen

In 2013 brachten drie dokters een ambulance naar Tanzania, een allesbehalve eenvoudige onderneming. Nu zijn ze terug met ... een vliegtuig. Nu brengen drie geëngageerde dokters een ambulancevliegtuig naar Oost-Congo

Drie geëngageerde dokters brengen een ambulancevliegtuig naar Oost-Congo

100 jaar Groote Oorlog: nationale herdenking in Nieuwpoort en Ieper op dinsdag 28 oktoberrechtstreeks op Canvas

100 jaar Groote Oorlog: nationale herdenking in Nieuwpoort en Ieper

Tijdens de herfstvakantie vier extra afleveringen van de realistische fictiereeks die exclusief te volgen zijn via Ketnet.be (op pc, tablet of smartphone). Dat initiatief past in de multiscreen-aanpak van Ketnet en sluit aan bij het veranderde kijkgedrag van de kinderen.

D5R digitaal: exclusieve webafleveringen op ketnet.be

Boek.be, Stripgids en Radio 1 gaan op zoek naar de Beste Belgische Strip. Vanaf 24 oktober in Braakland op Radio 1.

Boek.be, Stripgids en Radio 1 gaan op zoek naar de Beste Belgische Strip.

Naar aanleiding van de heruitgave van de romans van Simenon (1903-1989), grootmeester van de non nonsense-detective, onderzoeken Vitalski en Claude Blondeel het meesterlijke monster dat veelschrijver Georges Simenon was.

Simenon, meester en monster met  Vitalski en Claude Blondeel

De VRT betuigt haar medeleven aan de naasten van acteur Oswald Versyp, die vandaag overleden is.

Oswald Versyp [1939-2014]

Onder het motto 'Met Ketnet op stap in de wereld' heeft netmanager Wouter Quartier  de plannen van zijn net voorgesteld voor het seizoen 2014-2015. Hij vatte ook samen waar Ketnet voor staat aan de hand van zes 'Ketnet-checks'. Hij benadrukte de 360°-aanpak die de kinderen mee op stap neemt in de digitale, de echte en de tv-wereld. Daardoor is Ketnet vandaag het grootste en meest actieve sociale netwerk voor kinderen in Vlaanderen.

Ketnet  meest actieve sociale netwerk voor kinderen in Vlaanderen