Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

In september stelt Cobra.be, de cultuurwebsite van de openbare omroep, 27 amateurkunstenaars voor aan het brede publiek. De kunstenaars zijn de laureaten van Cobra.be’s zomeractie "Kunst uit de kast". Zij hebben een vaste plek gekregen in Cobra.be’s online galerie "Atelier C" en stellen vanaf zaterdag 6 september tentoon in M - Museum.

Buitengewoon laat jongeren zelf aan het woord en toont de wilskracht waarmee ze leren omgaan met hun beperking. Het resultaat is een eerlijke en realistische verhalenreeks, over wat het betekent om op te groeien met een beperking. Buitengewoon: vanaf 2 september acht weken lang op Eén.

Buitengewoon

Na de televisie maken ook de radionetten deze week hun najaarsprogrammering bekend. Met o.a. Vincent Byloo  in vooravond bij Studio BrusselNieuw jong talent en verfrissing in najaarsschema MNM...

Nieuw jong talent en verfrissing in najaarsschema MNM

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

OP12 maakt ook dit najaar tijd voor jonge en experimentele televisie. Onder de noemer ‘TV Lab: de week van jong geweld en experiment’ worden nieuwe programmaformats voorgesteld. Daarnaast presenteert OP12 dit najaar   drie nieuwe reguliere programma’s en een nieuw seizoen van Boost. Uiteraard  komen ook de andere doelgroepen van OP12 aan hun trekken.

Testcase één van de programma's uit de reeks TV-lab

BVN is verhuisd naar een nieuwe transponder en frequentie op de Astra 1-satelliet. Kijkers die  in Europa BVN via de Astra 1-satelliet ontvangen, moeten voor 22 september  hun satellietontvanger opnieuw instellen.

BVN wijziging frequentie Astra 1 in Europa

Dat Junior Musical en D5R twee blikvangers zijn in het najaar van Ketnet, dat was al bekend, maar Ketnet heeft nog heel wat meer in petto. Zo kunnen de kinderen in Later als ik groot ben kennismaken met spannende beroepen. Broodje kaas is een speels kookprogramma met Maureen en de jonge kok Hannes. Karrewiet krijgt een nieuw kleedje en Ketnet King Size een heuse filosofische rubriek (Waarom? Daarom!) én een nieuw gezicht: Sander volgt Niels op, die op 6 september feestelijk wordt uitgewuifd.

Broodje kaas is een kakelvers kook- en spelprogramma

Tijdens de eerste week van september meten "De ochtend" en "Hautekiet" de staat op van ons onderwijs. Elke dag live vanuit een andere Vlaamse school.

Radio 1 start schooljaar met onderwijsweek

Tomas De Soete en Freek Braeckman houden vanaf september opnieuw café in Antwerpen. En je zult Café Corsari voortaan ook kunnen volgen met T888. De vraag om ondertiteling bij Café Corsari is groot. We zijn dan ook blij dit in het T888-aanbod te kunnen opnemen.
Ook nieuw in het aanbod is De vrije markt. Daarmee zijn alle duiding- en nieuwsprogramma's ondertiteld via teletekst.

Voortaan T888 bij Café Corsari en De vrije markt

De Radio 2-luisteraars hebben "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana vanavond in Blankenberge uitgeroepen tot de beste zomerhit van 2014. Kersvers Vlaams minister-president Geert Bourgeois reikte de trofee uit.

"She's After My Piano" wint Radio 2 Zomerhit