Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op zondag 24 mei heeft het Radio 1-programma Bar du matin een primeur in petto voor de luisteraars. Onlangs vond NTGent, dat dit jaar vijftig jaar bestaat, in zijn archieven een opgenomen sollicitatiegesprek van Hugo Claus. Claus, toen 36, solliciteerde voor de functie van artistiek directeur bij NTGent.

Radio1 mag het uniek stukje literair archief voor het eerst ontsluiten

Vlaanderen zoekt straks weer naar De Stoel van 1000 zonnen.Maar ook nieuwe rubrieken met onder meer Wim Lybaert, Marijn Devalck en Sieg De Doncker. Van maandag 1 juni tot en met vrijdag 28 augustus op Eén.

Wim Lybaert, Sieg De Donker, Katrijn Van Bouwel en hond Zobie

In Expeditie Aarde op Eén maakt Saartje Vandendriessche ons dit najaar warm voor de indrukwekkende natuurdocumentaires uit de BBC Earth- reeks. De VRT is trots dat ze met de BBC tot een akkoord kwam om deze baanbrekende prestigereeksen te mogen uitzenden.

Saartje Vandendriessche presenteert de allermooiste natuurdocumentaires

Op maandag 25 mei eindigt het ‘seizoen’ van Extra Time. Maar sportliefhebbers komen bij Canvas ook daarna aan hun trekken op maandagavond, met een wekelijkse sportdocumentaire over heel gevarieerde onderwerpen

Giganten van de Tour

Meer dan 4,3 miljoen Vlamingen (bijna 80%) luisteren dagelijks naar de radio. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers voor de radiomarkt die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt. De Vlaming houdt duidelijk van radio.

Vlaming houdt van radio

Soundtrack Zuid-Afrika: een muzikale roadtrip met Jef Neve, Isolde Lasoen, Tijs Delbeke en Flip Kowlier. 20 jaar na het einde van de Apartheid. Vanaf woensdag 3 juni.

Soundtrack Zuid-Afrika: een muzikale roadtrip

VRT Nieuws lanceert een themasite naar aanleiding van het proces omtrent de dood van Jonathan Jacob. Jonathan Jacob was de jongeman die vijf jaar geleden aan zijn einde kwam in een cel in Mortsel na een confrontatie met een groep politiemannen van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT)

VRT Nieuws lanceert site n.a.v. proces Jonathan Jacob

Haalt Loïc Nottet  de finale van het 60ste Eurovisiesongfestival? Peter Van de Veire warmt de kijkers alvast op met de Top 25 van het Eurovisiesongfestival.

Haalt Loïc Nottet  de finale van het 60ste Eurovisiesongfestival?

Hans Cockx wordt de nieuwe algemeen directeur Human Resources van de VRT. Hij werd  door de raad van bestuur benoemd  op voordracht van de gedelegeerd bestuurder.

Hans Cockx nieuwe directeur HR bij VRT

You Tube viert  zijn 10e verjaardag . Voor de gelegenheid geeft Google een inkijk in de top 10 van de meest bekeken video's in België. Op plaats vier vinden we de "Move tegen pesten" van Ketnet uit 2012.

Move tegen pesten: top 5 best bekeken op YouTube