nieuws over VRT

nieuws over VRT

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Met het overlijden van Jean 'Toots' Thielemans verdwijnt één van onze grootste artiesten aller tijden. De VRT-netten passen hun programmering aan.

Toots Thielemans [1922-2016]

Ushuaia van K3 is uitgeroepen tot Zomerhit 2016 na een liveshow aan het Casino op de dijk van Blankenberge. De luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén kozen het nummer 'Ushuaia'

Ushuaia van K3 is uitgeroepen tot Zomerhit 2016

De afdeling onderzoek en innovatie van de VRT is op zoek naar mensen  die tijdens Leffingeleuren de app "Wall of Moments" willen uittesten.

Test de app op Leffingeleuren

Op 18 augustus speelt de Belgische hockeyploeg de Olympische finale tegen Argentinië. Eén zendt deze finale rechtstreeks uit.

Volg de finale hockey via Eén

Op dinsdag 16 augustus heeft netmanager Reinhilde Weyns samen met de programmamakers en schermgezichten het najaar van Canvas voorgesteld aan de pers. De blikvangers zijn acht gloednieuwe programma’s én een aantal vervolgreeksen van programma’s die hun waarde de voorbije jaren hebben bewezen. De rode draad doorheen het aanbod is de zoektocht naar 'de gelaagdheid der dingen'.

rode draad doorheen het aanbod is de zoektocht naar 'de gelaagdheid der dingen'.

Radio 2 heeft bekend gemaakt welke vier artiesten deze zomer dingen naar de 42ste titel van Zomerhit. Radio 2-luisteraars en Eén-kijkers kunnen vanaf nu op de vier topfavorieten stemmen

Vanaf vandaag kan iedereen mee bepalen wat dé Zomerhit van 2016 zal worden

Op vrijdag 19 augustus weten we wie Kris Wauters voor een keer zal vervangen op het podium van Radio 2 Zomerhit op 21 augustus in Blankenberge. Kris zit die dag op de Olympische tribunes in Rio de Janeiro, en daarom zoekt Clouseau met 1000 zonnen een straffe, eenmalige vervanger.

Broers Wauters lichten alvast een tipje van de sluier

"Dit was een unieke kans: 100 jaar oude verhalen opgraven over dood en verwoesting, leven en overleven": Arnout Hauben trekt opnieuw naar het front van de Eerste Wereldoorlog in 'Ten oorlog special: onder Vlaamse velden'
 

Ten oorlog special: onder Vlaamse velden: vanaf 29 augustus

Flying doctors: Virunga is het verhaal van vijf jonge Vlaamse hulpverleners en een avontuurlijke piloot die hun schouders onder een groots project in Congo zetten: het beschermen van het Virungapark en het helpen van de bewoners.

Flying doctors: Virunga: vanaf 31 augustus elke woensdag