Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op vrijdag 25 juli gaat de Belgische eerste klasse weer van start. Vanaf die dag zit u het hele voetbalseizoen lang goed bij Sporza. U geniet er van de wedstrijdverslagen én van de belangrijkste wedstrijdbeelden.

Voor de beste live beleving van het voetbal in de eerste klasse is er de radio

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken. Ook Radio 1 plant een onderbreking van het satelliet-aanbod buiten Europa.

Geplande zenderonderbrekingen

Weer of geen weer, bij Canvas blijft het ook na afloop van het WK Voetbal hoogzomer. In de laatste week van juli en de eerste van augustus beginnen er maar liefst vier extra zomerprogramma’s.

Extra zomerprogramma's op Canvas

Op 19 juli is het precies 40 jaar geleden dat de islam in ons land officieel als eredienst erkend werd. Maar wat weten de Vlamingen over de islam? Het Journaal zoekt antwoorden op een aantal vragen.

40 jaar islam in Het Journaal

De VRT heeft de Videozone app, die beeldmateriaal van deredactie.be, cobra.be en Sporza.be aanbiedt, uit het aanbod van de iTunes store en Google Play store verwijderd.

VRT investeert in een mobiele variant voor deredactie.be

BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft het Eén-programma De Ridder onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2013-2014.

Clara Cleymans en Dahlia Pessemiers-Benamar bedanken de BVN-kijkers

Terzake loopt door tijdens de zomermaanden. Wat de vorming van de Vlaamse, Brusselse en Federale regering betreft, zit u bij het duidingsprogramma van Canvas ook tijdens de zomermaanden op de eerste rij.

Terzake: ook tijdens de zomer op de eerste rij

Deze zomer trekken Radio 2 en de Vlaamse overheid ten strijde tegen het zwerfvuil op onze stranden. Vanaf vrijdag 11 juli nemen de partners elk week een ander stuk strand onder handen en nodigen ze alle kinderen uit om er te komen spelen.

Radio 2 Mobiele Strandstudio

Vlaanderen feest op vrijdag 11 juli en de VRT viert mee. Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap programmeert de openbare omroep op 11 juli extra veel muziek van eigen bodem.

Vlaanderen Feest!-special van Vlaanderen muziekland op Eén

Op 4 augustus zendt Radio 2 de eerste aflevering uit van Café Cuba, een hoorspel over de Eerste Wereldoorlog. Die dag programmeert Canvas ook twee officiële herdenkingsplechtigheden en enkele intrigerende documentaires over de Eerste Wereldoorlog.

Onderandere achtdelige reeks Niets is Zwart-Wit