Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Na het overweldigend succes van de Move tegen Pesten vorig jaar roepen Ketnet en het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten dit jaar alle Vlaamse kinderen op om in actie te komen als ze pesterijen zien of horen. ‘Horen, Zien & Doen‘ is dit jaar dan ook het motto van de Vlaamse Week tegen Pesten, van 6 tot 13 februari.

Sarah en Leonard op zoek naar basisscholen die opkomen tegen pesten

Jan vraagt ja van de kijker voor een humanitair project in Tanzania

Jan vraagt ja van de kijker voor een humanitair project in Tanzania

Voor het tweede jaar op rij slaan radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project "Rock ’n Roll Radio Highschool". Vanaf maandag 26 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender.

 Dorianne Aussems: "dé manier om te voelen hoe het er het echt aan toe gaat."

Dat besparen niet per se een vervelende taak moet zijn, wil radiozender MNM aantonen tijdens de week van 26 januari. Een week lang passen MNM-dj's Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Tom De Cock hun levensstijl aan. "We doen meer met minder. Less we can", klinkt het.

Week van 26 januari crisisweek op MNM - #lesswecan

Ketnetwrapper Charlotte Leysen is de nieuwe meter van Damiaanactie. Ze trok voor de organisatie naar projectland Nicaragua. Vanaf 20 januari vertelt ze op Ketnet over  haar ontmoeting met de patiënten en Damiaanactie-medewerkers.

Charlotte van Ketnet nieuwe meter Damiaanactie

De VRT heeft een nieuwe organisatiestructuur uitgetekend. Daarmee wil de openbare omroep wendbaarder worden, de samenwerking bevorderen en sneller kunnen inspelen op  veranderingen die zich aandienen.

Op 15 januari werden bij de VRT de traditionele nieuwjaarstoespraken gehouden voor het personeel. Voorzitter Luc Van den Brande en gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans hielden beiden een pleidooi voor een sterke, toonaangevende en open publieke omroep.

Gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans schetste de krijtlijnen van toekomstproject

Schrijf een nieuwe tekst op de melodie van Een dag, zo mooi, een song van  Tröckener Kecks. Dat is de opdracht van de Poëziewedstrijd die Cobra.be organiseert in de aanloop naar Gedichtendag op donderdag 29 januari.  Rick De Leeuw  is de  ambassadeur.

Rick De Leeuw zoekt songtekst

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Stromae is opnieuw de grote winnaar van de MIA’s, nieuwkomer Oscar and The Wolf wint 3 awards. De Lifetime Achievement Award postuum naar Luc De Vos, Hit van Het Jaar Gold van Gabriel Rios

© VRT - Jokko