nieuws over VRT

nieuws over VRT

De VRT verzorgt op de Olympische Spelen in Rio de rechtstreekse uitzendingen van het wielrennen op de weg, het tijdrijden, het snelwandelen en de marathon.

De  VRT verzorgt de wielerverslaggeving in Rio

Vanavond: een extra uitzending van terzaketv. De daaropvolgende programma's verschuiven naar een later uur.

Vanavond Extra Terzake

De VRT biedt haar deelneming aan familie en vrienden bij het overlijden van voormalig presentatrice en bestuurslid Paskal Deboosere.

Paskal Deboosere overleden

De stemming voor de 42ste editie van Radio 2 Zomerhit begint zaterdag 23 juli  met een startshow live vanop de Pier in Blankenberge.

Topfavorieten Radio 2 Zomerhit worden zaterdag bekendgemaakt

Naar aanleiding van de aanslag in Nice op 14 juli en de poging tot staatsgreep in Turkijë op 15 juli  zijn er enkele programmawijzigingen. Een overzicht. ( regelmatige update volgt)

Programmawijzigingen n.a.v aanslag Nice

Brecht Decaestecker wordt de nieuwe Hoofdredacteur digitaal bij VRT Nieuws. Hij zal de leiding nemen over de digitale nieuwskanalen van VRT Nieuws, zowel Deredactie.be als op sociale media. Brecht Decaestecker komt over van De Persgroep waar hij onder meer instond voor de geslaagde lancering voor het digitale nieuwsmerk Demorgen.be.

Brecht Decaestecker versterkt VRT Nieuws als Hoofdredacteur digitaal

Arnout Hauben werkt op dit moment aan een nieuwe driedelige reeks. In de Ten oorlog special: onder Vlaamse velden graaft Arnout deze keer letterlijk in het verleden van De Groote Oorlog. Hij trekt naar het West-Vlaamse Langemark en gaat er aan de slag als archeoloog.

Arnout Hauben werkt aan Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

In de Krokusvakantie van 2017 komt er een bioscoopfilm van de populaire Ketnetreeks D5R in de zalen. De fans moeten niet tot dan wachten op nieuwe avonturen van de vriendengroep. Want in het najaar komt het vierde, en meteen ook laatste, seizoen van de reeks.

In de Krokusvakantie van 2017 komt er een bioscoopfilm van D5R

Exact 450 jaar geleden trok de beeldenstorm door de NederlandenProtestanten vernielden tijdens de zomer van 1566 kunstwerken in kerken en kloosters. Vandaag vernielen Al Qaida en IS eeuwenoud erfgoed in Afghanistan, Irak en Syrië. Kunst en schoonheid zijn eeuwenlang mikpunt geweest van geweld. Klara lanceert nieuwe podcastreeks: ‘Beeldenstormen’.

Beeldenstormen. Een Podcast over kunst en geweld.

Als de zon zelf weigert om mee te werken, zorgt Radio 1 voor het mooie weer op de radio. Met het ondertussen vertrouwde Studio France, maar vanaf 2 juli in het weekend ook met twee gloednieuwe zomerprogramma's.

Podgrond en Radio Candip zorgen 9 weekends op rij voor het mooie weer