nieuws over VRT

nieuws over VRT

Zondag is het exact één jaar geleden dat Luc De Vos stierf. Radio 1 brengt hulde aan de betreurde zanger, met onder andere een bijzondere versie van Mia waarvoor Radio 1 samenwerkte met onder andere Bart Peeters, Tourist LeMC en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Radio 1 brengt hulde aan Luc De Vos met o.a. een bijzondere versie van Mia

Tijdens de 'Award Night' van de Digital Marketing Awards in Gent, heeft de Blokken quiz app van het Gentse Small Town Heroes twee prijzen gewonnen

Al meer dan 7 miljoen gespeelde spelletjes

Vanaf maandag 30 november onderhandelen wereldleiders en wetenschappers in Parijs over gezamenlijke doelstellingen om onder andere de opwarming van de aarde te stoppen. Aan de vooravond van de klimaatconferentie, op vrijdag 27 november, nodigt Radio 1 onder de noemer "Het klimaatpanel" twee experts uit.

Jan Hautekiet modereert de gesprekken tussen de luisteraar en de specialisten

Herdenkingsplechtigheid in Parijs : Een extra VRT nieuws live, vrijdag 27 november, omstreeks 10.30 uur

 Journalist Bert De Vroey geeft commentaar bij de uitzending.

VRT-Media en Mediawijs.be serveerden op maandag 16 november samen een flinke portie mediawijsheid aan een groep geïnteresseerde mediamakers. De inzet luidde: 'hoe koppel je jouw mediaproduct aan een mediawijs traject?'

De inzet luidde: 'hoe koppel je jouw mediaproduct aan een mediawijs traject?'

Ketnet gaat voor de vijfde keer op zoek naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt Ketnet daarvoor samen met Van Dale. De voorbije weken konden de Ketnetters op Ketnet.be hun favoriete nieuwe woord posten. Er waren meer dan 1600 inzendingen. Die werden herleid tot een shortlist van vijf populaire woorden

Ketnetters kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete woord

Op vrijdag 27 november verrassen de klassieke radiozender Klara en zijn Nederlandse evenknie NPO Radio 4 tijdens een gezamenlijke uitzending elkaars publiek met het mooiste wat klassieke muziek in Vlaanderen en in Nederland te bieden heeft. Aanleiding is het BesteBuren-jaar waarin de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking wordt gevierd.

BesteBuren: vrijdag 27 november vanaf Buma Classical in TivoliVredenburg

Vanaf maandag 4 januari begint Canvas om 20 uur met een sterk nieuwsuur, bestaande uit een Journaal, Terzake en De Afspraak. Nieuw is ook de komst van De Ideale Wereld naar Canvas. Dat programma vult drie keer per week de laatavond van Canvas op een eigenzinnige manier in.

Nieuw is ook de komst van De Ideale Wereld naar Canvas.

Eén en de Nederlandse omroep EO beginnen binnenkort met de opnames voor de zesdelige televisieserie 'Als de dijken breken'. De epische dramaserie, in een regie van Hans Herbots, vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komen te staan wanneer de kustwering bezwijkt tijdens een vreselijke storm.

 'Als de dijken breken' start opnames in december

Onlineplatform met antwoorden op vragen waar mensen mee zitten na de aanslagen in Parijs  op canvas.be.

Onlineplatform met antwoorden op vragen waar mensen mee zitten na aanslagen