nieuws over VRT

nieuws over VRT

Naar aanleiding van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang laten Cobra.be, de cultuurwebsite van de VRT, en de Vlaamse koepelorganisatie Koor&Stem Vlaanderen zingen. Elk koor, professioneel of niet, bestaande uit ten minste twaalf personen kan meedoen.

Elk koor, professioneel of niet, van minstens twaalf personen kan meedoen

MNM lanceerde vanmorgen een wedstrijd die bepaalt wie voor ons land de punten mag meedelen. Een primeur dus: nooit eerder was die eer weggelegd voor ‘een gewone’ kijker.

Gezocht: kijker die de punten mag meedelen

Net als vorig jaar lanceert het BIVV in samenwerking met MNM een wedstrijd voor beginnende bestuurders, dit keer gericht op de gevaarlijke eerste kilometers.

Naar aanleiding van het overlijden van Gabriel García Márquez zendt Canvas op zaterdag 19 april een documentaire uit over de Colombiaanse Nobelprijswinnaar en schrijver van meesterwerken als Honderd jaar eenzaamheid, Kroniek van een aangekondigde dood en Liefde in tijden van Cholera.

Canvas programmeert documentaire over Gabriel García Márquez

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Vlaanderen Feest! en Live Entertainment trekken deze zomer opnieuw langs Vlaamse steden en gemeenten voor een nieuw seizoen van Vlaanderen muziekland. Dit jaar strijkt Geena Lisa samen met haar muzikale gezelschap neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen

Vlaanderen muziekland: gaststeden bekend

Honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog herdenkt Annemie Peeters de Groote Oorlog in de negendelige radioreeks De Groote Tocht, elke zondag op Radio 1. Niet de grote geschiedenis staat centraal, wel indrukwekkende verhalen van onbekende mensen.

Annemie Peeters herdenk de Groote Oorlog in de radioreeks De Groote tocht

Op donderdag 24 april 2014 wordt de Gouden Boekenuil 2014 uitgereikt. OP12 en Cobra.be zenden de uitreiking rechtstreeks uit.

Gouden Boekenuil 2014 op Cobra.be en OP12

Wie in Vlaanderen* het WK voetbal op groot scherm wil vertonen, heeft hiervoor de toestemming van de VRT, de FIFA en de auteursvenootschappen  nodig.

Procedure aanvraag WK op groot scherm

Dit najaar lanceert Radio 2 de website Vivavlaanderen.be, een online platform waarop de radiozender het volledige Vlaams-populaire muziekgenre in kaart zal brengen.

Radio 2 opent “digitale schatkamer” Vlaams-populaire muziek