Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Eén zendt op zaterdag 28 maart België-Cyprus uit. Op dinsdag 31 maart spelen de Rode Duivels in Israël een uitgestelde partij tegen de leider van de groep. Ook die EK-kwalificatiematch kan je op Eén volgen met T888.

Voor de fictiereeks Tabula Rasa is Eén op zoek naar meisjes en jongens die zin hebben om een rol te spelen. De ploeg zoekt een meisje tussen 6 en 8 jaar voor de rol van de dochter van het hoofdpersonage, vertolkt door Veerle Baetens. . Daarnaast start de ploeg ook een zoektocht naar jongens tussen 4 en 7 jaar.

Wie speelt straks naast Veerle Baetens?

Tijdens de week voor Pasen selecteert de klassieke radiozender van de openbare omroep elke avond de mooiste passiemuziek.

Klara viert Pasen met de mooiste passiemuziek

Op vrijdag 27 maart 2015 lanceert VRT Nieuws in samenwerking met het Digitale Productiecentrum van VRT de 'deredactie.be-nieuwsapp'. Deze nieuwe applicatie bouwt verder op het concept en stijl van de mobiele site van deredactie.be, die vorig jaar vernieuwd werd. De nieuwe app voegt daar een nog betere gebruikservaring aan toe, en zorgt ervoor dat je berichten en video’s nog sneller kan bekijken.

deredactie.be nu ook als app

Op 7 april 2015 zou de Amerikaanse zangeres Billie Holiday honderd jaar geworden zijn. In de aanloop naar die verjaardag vieren Klara en Radio 1 een van de meest invloedrijke artiesten uit de jazzgeschiedenis. Samen met Kurt Overbergh, artistiek directeur van de AB, gaan de zenders op zoek naar de muzikale roots van Billie Holiday.

 Annelies Moons, "Princess Billie" en Kurt Overbergh (c) Leen Van Severen

Dit jaar viert de EBU de zestigste verjaardag van het grootste liedsjesfestival ter wereld met een feestelijke special die Eén op zaterdag 4 april uitzendt. De jubileumuitzending brengt een mix van de grote Songfestivalklassiekers en recente acts.

60 jaar Eurovisiesongfestival, zaterdag 4 april om 20.45 uur op Eén

Dit weekend presenteert Ketnet de televisiepremière van Junior Musical - Kadanza: zaterdag 28 maart om 11.00 u en zondag 29 maart om 16.00 u.

Junior Musical – Kadanza: de televisiepremière

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Op dinsdag 24 maart  speelt Noel Gallagher met zijn High Flying Birds een exclusief optreden in Club 69 van Studio BrusselWie er niet bij kan zijn, moet niets missen van het concert. Het optreden  is vanaf 20.30 uur integraal live te volgen via stubru.be

Club 69-concert Noel Gallagher integraal en live te volgen via stubru.be

Op woensdag 25 maart viert Radio 2 Antwerpen de veertigste verjaardag van de premetro in Antwerpen door een hele ochtend vanuit een tram radio te maken.

Radio 2  Antwerpen vanuit (rijdende) tram met Els Broekmans