nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op zaterdag 17 december dicteren Freek Braeckman en Philip Freriks in de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag de 27e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

VRT Nieuws is van plan om een ombudsman of -vrouw aan te stellen. Dat heeft Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur, bekendgemaakt.

Op zondag 27 november nam de VRT deel aan de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel.

Held Dempsey en Ketnet-wrapper Thomas experimenteren met pannenkoeken

In de dramareeks Als de dijken breken wordt het sombere scenario plots werkelijkheid: een zware storm trekt langs West- Europa en de dijken begeven het

Als je later voetballer wil worden, heb je Messi aan de muur hangen. Minder bekend is dat ook wetenschappers hun pin-ups hebben. In De herontdekking van de wereld reizen zes Vlaamse wetenschappers hun held achterna.
 

Annelien De Dijn op zoek naar Margaret Mead

Experimenteel onderzoek met o.a. Britt Van Marsenille toont duidelijke effecten van handenvrij bellen aan

Britt Van Marsenille deed mee aan het onderzoek (c) VRT

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Björn Soenens, die al jaren Amerika volgt voor de nieuwsdienst, trekt binnenkort naar de Verenigde Staten om er aan de slag te gaan als correspondent voor VRT Nieuws.
 

België scherpgesteld is een vijfdelige documentaire reeks over de manier waarop onze fotografen na 1945 gekeken hebben naar hun en ons land en zijn bewoners.

België scherpgesteld:vanaf zondag 20 november om 20.10 u. op Canvas en canvas.be

Tien mediawijze initiatieven werden door een onafhankelijke jury genomineerd en maakten kans op één van de vier M-Awards. De jury hield rekening met het mediawijsheidsgehalte van de inhoud van het project, de gerealiseerde maatschappelijke impact, de mate waarin goed werd samengewerkt met partners en het vernieuwend gehalte. Ketnet kreeg voor Boeva and the Games de M-Award voor Mediawijze Mediaproductie.

Prijs voor Boeva and the games