nieuws over VRT

nieuws over VRT

Generatie K is een nieuw Ketnet-magazine met Kristel Verbeke dat kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid.

Generatie K is een nieuw Ketnet-magazine met Kristel Verbeke

Precies vijfhonderd jaar geleden verscheen Utopia van Thomas More. Klara mag deze verjaardag niet zomaar laten passeren.  In vier afleveringen keren Pat Donnez en zijn gasten de Utopia binnenstebuiten. Ze proberen te achterhalen wat wij er vandaag nog uit en van kunnen leren.

Utopia... and more met Pat Donnez (c) VRT Joost Joossen

De regionale redactie van Radio 2 West-Vlaanderen in Kortrijk gaat verhuizen van de huidige locatie aan de Doorniksesteenweg naar het centrum van de stad. Die beslissing heeft de Raad van bestuur van de VRT op 24 oktober '16 goedgekeurd.

Nico Blontrock het gezicht van het ochtendblok

Op donderdag 20 oktober waren bij de VRT enkele tientallen studenten te gast voor de Zuiddag. Saar Van Son zorgde bij de afdeling  Communicatie voor een verslag.

enkele tientallen studenten te gast voor de Zuiddag

De 16 is een zesdelige comedy over het leven op het kabinet van een vicepremier en de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks werd geschreven en geregisseerd door Willem Wallyn, naar een idee van politiek journalist Wouter Verschelden.

De 16 speelt zich af op de verdieping waar het kabinet huist van de vicepremier

Op woensdag 19 oktober werden de resultaten van de online enquête "Generation What?" bij bijna 50.000 Vlaamse jongeren tussen 18 en 34 jaar bekend gemaakt.

Bij de VRT kan de kijker en luisteraar de Amerikaanse verkiezingen vanop de eerste rij beleven, met rechtstreekse marathonuitzendingen op tv, radio en deredactie.be in de verkiezingsnacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november.

marathonuitzending op radio en tv in verkiezingsnacht

Actie voor vakantiekamp kankerpatiëntjes beleeft apotheose

Actie voor vakantiekamp kankerpatiëntjes beleeft apotheose

CERT roept oktober uit tot de maand van de cyberveiligheid. Wist u dat maar liefst 6.491.641 Belgen cybercriminelen helpen? Om dit duizelingwekkende aantal naar beneden te halen geven CERT en De Inspecteur van Radio 2 heel wat bruikbare tips. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat computers goed genoeg beschermd zijn tegen virussen, hackers en cyberpesters.

 Luisteraars kunnen alle links mailen waar ze zelf niet durven op klikken

Klara trekt naar de Frankfurter Buchmesse, het grootste boekenevenement ter wereld. Vlaanderen en Nederland zijn dit jaar eregast. Intendant Bart Moeyaert gaat in een veelzijdig programma op zoek naar de banden tussen Vlaanderen, Nederland en Duitsland, onder het motto ‘Dit is wat we delen’. Daarbij worden ook nieuwe vormen van literatuur verkend,

Pat Donnez en Heleen Debruyne