nieuws over VRT

nieuws over VRT

Na het succes van vorig jaar organiseert Radio1 een tweede editie van Bel10, deze keer van maandag 19 tot en met maandag 26 september 2016.

Tweede editie van Bel10 van maandag 19 tot maandag 26 september

Liesbet Vrieleman wordt de nieuwe algemeen hoofdredacteur bij de openbare omroep. Zij volgt Luc Rademakers op die onlangs vertrok bij de VRT. Vrieleman start in haar nieuwe functie op 1 juni.

Liesbet Vrieleman wordt de nieuwe algemeen hoofdredacteur

Naar aanleiding van de actuele discussie over de lonen van het topmanagement van de openbare omroep, werd hierover op 23 mei 2016 een standpunt bepaald op de raad van bestuur van de VRT.

De openbare omroep zal het loon van zijn gedelegeerd bestuurder openbaar maken

De VRT biedt haar deelneming aan familie, vrienden en fans bij het overlijden van Vlaams komiek en acteur Gaston Berghmans.

Gaston Berghmans in de Kolderbrigade

De VRT werd twee keer genomineerd voor de IBC Innovation-awards 2016: in de categorie Content-creatie voor het live IP-project en in de categorie Contentmanagement voor de Ketnet-app. IBC is de belangrijkste Europese technologiebeurs voor de media-industrie.

Ketnet-app genomineerd voor innovatie-award

Directeur Informatie Luc Rademakers verlaat de VRT. Dat werd vandaag in onderling overleg beslist. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door hoofdredacteur Radio Griet De Craen tot er een opvolger voor hem wordt aangeduid.

Directeur Informatie Luc Rademakers verlaat de VRT.

Ruim 4,4 miljoen Vlamingen (meer dan 80%) luisteren dagelijks naar de radio. Dat is het hoogste cijfer in bijna 10 jaar. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers voor de radiomarkt die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt.

Ruim 3,1 miljoen Vlamingen luisteren dagelijks naar één van de VRT radio’s

Op zondag 5 juni wordt in het NTG te Gent de Fintro Literatuurprijs uitgereikt, de opvolger van de  Gouden Boekenuil. De naam verandert, maar de Fintro Literatuurprijs blijft net als zijn voorganger een van de meest prestigieuze Nederlandstalige literatuurprijzen.

 lezersjury onder leiding van regisseur Adil El Arbi

De teerlingen zijn geworpen en de 12 finalisten bekend. Op maandag 23 mei begint de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd.

De 12 finalisten c: Bruno Vessié/IMKEB

Van zaterdag 4 tot en met vrijdag 24 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Drie weken aan één stuk presenteren MNM-dj's Peter Van de Veire, Tom De Cock en - nieuw dit jaar - Julie Van den Steen een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken

Marathonradio Rescue Team snelt studenten ter hulp