Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op maandag 4 augustus 2014 is het precies 100 jaar geleden dat het Duitse leger ons land binnenviel. Die dag zendt Radio 2 de twintig minuten durende pilootaflevering uit van Café Cuba, een luisterspel over vriendschap, liefde en kunst tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

Startaflevering Oorlogsluisterspel Café Cuba: maandag 4 augustus

Lieven Scheire gaat aan de slag bij VRT. Hij zal als ‘Wetenschapsman’ instaan voor populaire en verdiepende programma’s en rubrieken op meerdere netten. Daarover bestaat een principiële overeenkomst.

Lieven Scheire wordt ‘Wetenschapsman’ bij VRT

De VRT betuigt haar medeleven aan de naasten van filmregisseur en Première-presentator Roland Verhavert.

Roland Verhavert interviewt Romy Schneider

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

VRT Nieuws brengt op vrijdag 25 juli, vanaf iets voor 10.00 u. op Canvas live verslag uit van de eedaflegging van de nieuwe Vlaamse regering in het Vlaams parlement. Het commentaar is van Mark Van de Looverbosch.

Eedaflegging Vlaamse regering en regeerverklaring live op Canvas

Op vrijdag 25 juli gaat de Belgische eerste klasse weer van start. Vanaf die dag zit u het hele voetbalseizoen lang goed bij Sporza. U geniet er van de wedstrijdverslagen én van de belangrijkste wedstrijdbeelden.

Voor de beste live beleving van het voetbal in de eerste klasse is er de radio

Weer of geen weer, bij Canvas blijft het ook na afloop van het WK Voetbal hoogzomer. In de laatste week van juli en de eerste van augustus beginnen er maar liefst vier extra zomerprogramma’s.

Extra zomerprogramma's op Canvas

Op 19 juli is het precies 40 jaar geleden dat de islam in ons land officieel als eredienst erkend werd. Maar wat weten de Vlamingen over de islam? Het Journaal zoekt antwoorden op een aantal vragen.

40 jaar islam in Het Journaal

De VRT heeft de Videozone app, die beeldmateriaal van deredactie.be, cobra.be en Sporza.be aanbiedt, uit het aanbod van de iTunes store en Google Play store verwijderd.

VRT investeert in een mobiele variant voor deredactie.be

BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft het Eén-programma De Ridder onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2013-2014.

Clara Cleymans en Dahlia Pessemiers-Benamar bedanken de BVN-kijkers