nieuws over VRT

nieuws over VRT

Op dinsdag 1 maart start de nieuwe reeks De noodcentrale op Eén. Het programma werpt een indringende blik op het kloppend hart van de hulpdiensten. Voor het eerst zwaaien de deuren van de noodcentrales van 100 en 101 open voor een filmploeg.

De noodcentrale: vanaf dinsdag 1 maart op Eén

Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari is MNM twee weken lang Het Grootste Arbeidsbureau. De jongerenradiozender van de VRT slaat naar jaarlijkse gewoonte een brug tussen werkgevers en werkzoekenden en geeft jonge schoolverlaters tips om aan een job te geraken. Dit jaar ligt de focus op her- en bijscholen.

Het Grootste Arbeidsbureau, van 15 tot en met 26 februari op MNM

Op maandag 22 februari start Molenbeek op Eén. In deze vierdelige documentairereeks trekt Eric Goens naar Molenbeek, op zoek naar het echte gezicht van de stad. Volgens de nationale en internationale pers is de stad een broeihaard voor terroristen. Maar wat leeft er echt in Molenbeek?

"De mensen geloven dat Molenbeek Gaza is"

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

De VRT biedt haar deelneming aan familie en vrienden bij het overlijden van voormalig productieleider en directeur productie Frans Puttemans

Voormalig directeur productie Frans Puttemans  overleden

De Studio Brussel-luisteraars hebben Clear Season, Equal Idiots en Wanthanee vanavond in de AB in Brussel uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2016. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor meer dan 800 jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie bands de meeste stemmen van de luisteraars.

Jan Van Biesen maakt nieuwe lichting 2016 bekend

Persbericht van de Vlaamse regering over de aanstelling van Paul Lembrechts als CEO van de VRT.

De Vlaamse Regering stemt in met de aanstelling van Paul Lembrechts als CEO

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Nicole & Hugo en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook Zjef Vanuytsel kreeg postuum een plaats in de Eregalerij. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel tijdloze artiesten als nummers.

icole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij

Kleine helden is een nieuwe, achtdelige reeks documentaires waarin Rudi Vranckx een gezicht en een stem geeft aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen.

Gewone mensen die het verschil maken - vanaf dinsdag 16 februari

Maar liefst 324.314 kinderen uit 2086 scholen in heel Vlaanderen hebben deze middag tijdens de live uitgezonden apotheose van de Move tegen pesten getoond dat zij pesten echt niet ok vinden.

2086 Vlaamse scholen 'brulden' mee tegen pesten