nieuws over VRT

nieuws over VRT

Voor Radio 1 start op 31 augustus het nieuwe radioseizoen. Met Dennis Van den Buijs als nieuwe presentator van De ochtend. Xavier Taveirne verhuist dan weer naar De wereld vandaag. Er is ook muziek, elke weekdag met 's middags Ayco (13-16 uur) en van maandag tot en met donderdag is er 's avonds Wonderland (20-23 uur).

Duyster wordt Ayco, Annelies Moons verhuist naar de avond

The European Broadcasting Union (EBU) and Flemish Belgian Member VRT have unveiled the LiveIP Project, a multi-vendor system integration to showcase IP-based live broadcast production.

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Nu de zomervakantie erop zit, verhuizen de wrappers naar hun gloednieuwe  studio. Een geweldig begin van het schooljaar en het nieuwe televisieseizoen. Ketnet heeft een nieuw logo, zit in een fris nieuw kleedje en is klaar voor een zinderend najaar met een heel pak nieuwe programma’sfictie van eigen bodem, nieuwe weekendochtendeninformatie en edutainment, en fijne ontspanningsprogramma’s. Vanaf maandag 31 augustus op Ketnet.

De wrappers van de Ketnet-verhuizen  naar een gloednieuwe  studio

Op 31 augustus start het nieuwe radioseizoen op Studio Brussel. Met vertrouwde stemmen en heel wat nieuws onder de zon. Ontdek het hier.

Zender: gloednieuw muziekplatform, vanaf 31 augustus

Vanaf maandag 24 augustus

VRT ontwikkelt samen met EBU en 10 innovatieve partners de eerste IP-Televisiestudio ter wereld.

Op maandag 24 augustus start de nieuwe Canvas en ook T888 is uiteraard van de partij. De opbouw van de Canvas-avonden is totaal veranderd. VRT Nieuws zet een eerste ijkpunt om 20.30u op weekdagen met De afspraak. Later op de avond is er van maandag tot en met donderdag een nieuwe Terzake.
 

Peter Van de Veire en Tom De Cock trappen als eerste nieuwe radioseizoen op gang. De meeste radionetten gaan op 31 augustus van start met hun najaarsschema's. Behalve MNM... Al op 24 augustus, een week voor de rest, zijn De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow en Planeet De Cock terug op post.

Peter Van de Veire en Tom De Cock trappen als eerste nieuwe radioseizoen op gang

MNM doet het goed bij jongeren. Het marktaandeel van de jongerenzender bij 12-24-jarigen is in de periode april-juni gestegen van 23,6 naar 24,9%. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers voor de radiomarkt die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt.

Nieuwe CIM-cijfers: jongeren blijven afstemmen op MNM