nieuws over VRT

nieuws over VRT

Naar aanleiding van het overlijden van Gabriel García Márquez zendt Canvas op zaterdag 19 april een documentaire uit over de Colombiaanse Nobelprijswinnaar en schrijver van meesterwerken als Honderd jaar eenzaamheid, Kroniek van een aangekondigde dood en Liefde in tijden van Cholera.

Canvas programmeert documentaire over Gabriel García Márquez

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er  geplande  zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog herdenkt Annemie Peeters de Groote Oorlog in de negendelige radioreeks De Groote Tocht, elke zondag op Radio 1. Niet de grote geschiedenis staat centraal, wel indrukwekkende verhalen van onbekende mensen.

Annemie Peeters herdenk de Groote Oorlog in de radioreeks De Groote tocht

Op donderdag 24 april 2014 wordt de Gouden Boekenuil 2014 uitgereikt. OP12 en Cobra.be zenden de uitreiking rechtstreeks uit.

Gouden Boekenuil 2014 op Cobra.be en OP12

Wie in Vlaanderen* het WK voetbal op groot scherm wil vertonen, heeft hiervoor de toestemming van de VRT, de FIFA en de auteursvenootschappen  nodig.

Procedure aanvraag WK op groot scherm

Dit najaar lanceert Radio 2 de website Vivavlaanderen.be, een online platform waarop de radiozender het volledige Vlaams-populaire muziekgenre in kaart zal brengen.

Radio 2 opent “digitale schatkamer” Vlaams-populaire muziek

Vanaf 14 april gaat Eén van start met de opnames van een nieuwe politiereeks. In de reeks – die voorlopig de werktitel Professor T. kreegvertolken Koen De Bouw en Ella Leyers de hoofdrollen. Een tweede reeks komt er al zeker.

Koen De Bouw en Ella Leyers in nieuwe fictiereeks

Op donderdag 3 april brengt Koppen op Eén een uitgebreid verslag van de uitzonderlijke ontmoeting die vijf Vlaamse jongeren deze week hadden met paus Franciscus.

Vijf jonge Vlamingen kregen de unieke kans om paus Franciscus te interviewen

MNM en OP12 zetten mee hun schouders onder de tweede editie van de Jongerenmediadag, die dit jaar in het teken staat van media maken voor en door jongeren.

MNM en OP12 zetten mee hun schouders onder de tweede editie van de Jongerenmedia

Van begin maart tot begin juni lopen in ons land de opnames van de nieuwe spannende achtdelige dramareeks The Missing, een coproductie van BBC en Eén.

The Missing: personage Bourg, gespeeld door Titus De Voogdt