nieuws over VRT

nieuws over VRT

Norkring, de beheerder van de zendmasten in Vlaanderen en Brussel deelt ons mee dat er geplande zendonderbrekingen zullen zijn aan hun installaties die mogelijk een onderbreking of degradatie van de diensten veroorzaken.

Geplande zenderonderbrekingen

Op zondag 25 september 2016 ontdekten de Ketnetters tijdens een grote kick-off televisieshow welke nieuwe programma's ze dit najaar op hun favoriete zender mogen verwachten. Ketnet-wrappers Sander Gillis en Charlotte Leysen kregen alle Ketnet-gezichten van het najaar op bezoek. Samen toonden ze in primeur beelden van de programma's.

Ketnet-wrappers Sander en Charlotte kregen alle Ketnet-gezichten op bezoek

Voor het tweede jaar op rij steunt Ketnet de actie De pet op tegen kanker van de Liga tegen kanker. Kinderen kunnen een pet kopen en die zelf pimpen. Woensdag 19 oktober wordt Ketnet voor één dag Petnet.

Kom op tegen Kanker en Ketnet lanceren 2e editie van "De Pet op tegen kanker"

Drie debatten tussen Clinton en Trump rechtstreeks te volgen op Canvas en deredactie.be - vanaf maandagnacht 26 september

gepresenteerd door Karine Claassen

Op donderdag 22 september staat de RIPE-conferentie volledig in het teken van openbare omroepen in de wereld.

Van zaterdag van 24 september tot en met 22 oktober brengt Trio op Klara “New Minds on the Block” met telkens een 2 jonge Vlaamse onderzoekers

Het Radiohuis in Leuven heeft in samenwerking met MEDIAWIJS.be een educatief pakket ontworpen dat kan gebruikt worden bij een bezoek aan de expo R100+ in Leuven.

De Raad van bestuur van de VRT heeft op 20 september het principieel voorakkoord voor sociaal plan, dat de directie en de sociale partners samen hebben bereikt, goedgekeurd. Door in te zetten op loonmatiging en te besparen op vergoedingen zal de VRT 60 voltijdse banen kunnen redden, in vergelijking met de prognoses aan het begin van de onderhandelingen.

OpenVRT lanceert ‘Studio OpenVRT’. Met dit initiatief krijgt jong mediatalent de kans om workshops (Learn & Make) te volgen en in te tekenen voor Bootcamps waar concrete pitches voor de VRT-merken gerealiseerd worden, de eerste is voor De 1000 klassiekers van Radio 2.

Ketnet-app krijgt zilver in categorie IBC Innovation Award for content management