Overheidsorganisatie van het jaar 2014

nieuws over VRT

nieuws over VRT

Onder de noemer "MNM Single X-mas" lanceert radiozender MNM  een actie om niemand alleen te laten eten tijdens de kerstdagen.

Een actie om niemand alleen te laten eten tijdens de kerstdagen.

Op 8 november 2013 raasde tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Kort na de ramp maakte Karrewiet Plus – het duidingsmagazine van Ketneteen uitgebreide reportage over de ramp en over de Belgisch-Filipijnse Maxim, die de tyfoon op het nippertje overleefde

Wrapper Sien Wynants met Karrewiet naar de Filipijnen

Vlaanderen en Nederland hebben de prijzen netjes verdeeld bij de 25ste editie van Groot Dictee der Nederlandse Taal, die  werd uitgezonden op Canvas. Bij de gewone deelnemers was het podium helemaal Nederlands, al hadden de Vlamingen gemiddeld minder fouten.

Björn Soenens, hoofdredacteur van het VRT-Journaal, werd tweede

De Nederlandstalige Nikeli De Ceuninck en de Franstalige Mariam Alard zijn de grote winnaars van Belgodysse 2014. De wedstrijdeen samenwerking tussen het Prins Filipfonds, de VRT en RTBFbekroont al tien jaar beloftevollejonge journalisten

Nikeli De Ceuninck wint jubileumeditie Belgodyssee

Op zaterdag 31 januari 2015 palmt Klara voor de vierde keer op rij Internationale Kunstcampus deSingel in Antwerpen in. Het volledige scala van Klara op één dag, in één gebouw. Met alle Klarapresentatoren die live radio maken

Klara palmt deSingel in op 31 januari 2015

THUIS-acteurs Moora VandervekenNawfel BardadJeroen Lenaerts en Matthias Vergels weten als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om teksten van buiten te lerenHet zou een pak gemakkelijker zijn mocht er een magische manier bestaan om je hersenen net iets beter te laten werken.

Ook getest op THUIS-acteurs

De De ketter en de kerkvorst: Etienne Vermeersch ontmoet André-Joseph Léonard. Een tweeluik met Joël De Ceulaer. Zondag 21 en 28 december op Canvas

De ketter en de kerkvorst: Etienne Vermeersch ontmoet André-Joseph Léonard.

OMG (zeg 'O EM JIE') is het Kinderwoord van het Jaar 2014 geworden: het meest bijzondere, populaire, kortom het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het voorbije jaar.

OMG (zeg 'O EM JIE') is het Kinderwoord van het Jaar 2014

Kevser Marasligil heeft de allereerste Gouden Roots gewonnen. Met de trofee bekronen de MNM-luisteraars een (bekende) Vlaming die trots is op zijn of haar afkomst en die als een fiere pauw met zich meedraagt.

Radiozender MNM zet Vlamingen die trots zijn op hun roots in de kijker

"Honderd jaar eenzaamheid" van de Colombiaanse auteur Gabriel Garcia Márquez is het beste boek aller tijden. Dat vinden meer dan 6 000 lezers die via Cobra.be, de cultuursite van de VRT, stemden voor hun Boekentop 50.

"Honderd jaar eenzaamheid" beste boek aller tijden