nieuws over VRT

nieuws over VRT

De VRT betuigt haar medeleven aan vrienden en familie van voormalig hoofdredacteur radio Jan Robbrecht  , die op 24 juli overleden is.

Jan Robbrecht [1932-2015]

Naar aanleiding van het akkoord bij de federale regering zijn er enkele programmawijzigingen

Programmawijzigingen n.a.v regeringsakkoord

De stemming voor de 41e editie van Radio 2 Zomerhit is gestart. Vandaag maakte Geena Lisa tijdens een live radioprogramma vanuit Blankenberge de genomineerden bekend voor de verschillende categorieën. Stemmen kunnen de Radio 2-luisteraars online op radio2.be.

Genomineerden voor Radio 2 Zomerhit 2015 bekend

Ketnet zoekt figuranten voor de Helden-film. Voor de figuratie  zoekt Ketnet  naar kinderen vanaf 10 jaar. Ook hun ouders mogen meedoen. De opnames vinden plaats op woensdag 9 september aan de kust.

Ketnet zoekt figuranten voor de Helden-film

Geena Lisa presenteert op zaterdag 22 augustus de 41e editie van Radio 2 Zomerhit vanop de zeedijk in Blankenberge. Op maandag 20 juli geeft Geena Lisa de aftrap van de stemming van Zomerhit, tijdens een live-uitzending op de pier in Blankenberge.
 

Op maandag 20 juli geeft Geena Lisa de aftrap van de stemming van Zomerhit

Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

VRT/Sporza heeft samen met Telenet een overeenkomst bereikt om de uitzendrechten en de productie van de Wereldbeker en het WK Veldrijden, en de Superprestige Veldrijden te delen.

Samenwerking Sporza en Telenet verzekert aanbod veldrijden

Vijf avonden op een rij laat Klara topdj's aan het woord die hun eigen werk met klassieke muziek larderen. Waarom doen ze dat? Inspireert klassieke muziek hen? Van welke werken gaan ze zelf door hun dak? De Carmina Burana? De Boléro? Of Stravinsky’s ‘Le Sacre du Printemps’?

"Tomorrowland Classic", van 20 tot en met 26 juli op Klara

Op 21 juli laat de klassieke radiozender een hele dag door verschillende pianowerken horen die speciaal voor koning Filip gecomponeerd werden door verschillende Belgische componisten. De werkjes worden  opgenomen in studio Toots op de VRT.

Klara: muzikale verrassing op Nationale Feestdag

VRT Onderzoek en innovatie  test deze zomer op Dranouter een nieuwe festivalapp die volop ontwikkeld wordt: Wat maken mijn vrienden mee op Dranouter? Wat gebeurt er voor de Clubstage? Welke festivalmomenten heb ik gisteren gemist? Een select groepje gebruikers zal het deze zomer rustig online kunnen volgen via ‘The Wall of Moments’.

Internationaal onderzoeksproject