De catering-collega’s hebben de voorbije maanden echt alles op alles gezet om in het bedrijfsrestaurant en de koffiekamer (h)eerlijk en duurzaam geproduceerde gerechten op de kaart te zetten. Met resultaat!
Good Food Label... Wijst dit op buitengewoon lekker eten?
Het is veel meer dan alleen lekker eten aanbieden. Het Good Food Kantine-Label beloont grootkeukens die niet alleen gezonde en gevarieerde voeding aanbieden, maar daarbij ook respect hebben voor dierenwelzijn, goede werkomstandigheden van de boer en het leefmilieu. Er wordt gewerkt met vorkjes waarbij de crème de la crème kantines 3 vorkjes op hun schort mogen spelden. Het derde vorkje loert om de hoek van de Auguste Reyerslaan.
2 vorkjes voor de VRT
Een onafhankelijke jury kwam enkele weken geleden op inspectie bij de VRT en liet na evaluatie weten dat we aan alle criteria voldoen om 2 vorkjes te krijgen. Zo kookt VRT Catering met seizoensgroenten, bieden ze vegetarische gerechten aan, vechten ze tegen voedselverspilling en zit er vers fruit in het aanbod.
Kookmutsje af voor het cateringteam dat maandenlang enorm veel inzet toonde om dit label te behalen.
Volgende focuspunt? Het aanbod van biologische producten uitbreiden en Belgische boeren zoeken die lokale producten kunnen leveren.