Home

 

Reeva Steenkamp, de vriendin van Oscar Pistorius, is omgekomen door schoten die hij afgevuurd heeft. Dat staat vast. Maar was het moord, doodslag of nog wat anders? Zoals zo vaak is dat niet zo simpel te zeggen. De strafwet verschilt weleens per land.

Deel op FacebookShare on Twitter
Oscar Pistorius (foto: AP)

In Nederland kunnen de kinderen al aan het studeren slaan. Onder meer onder druk van de Zwarte Piet-discussie worden de teksten van de klassieke sinterklaasliedjes flink aangepast.

Deel op FacebookShare on Twitter
foto: Belga

De Taalunie wil leerlingen meer belangstelling voor het Nederlands bijbrengen. De scholieren in het eerste jaar van het middelbaar onderwijs hebben daarom een gratis taalboekje gekregen.

Deel op FacebookShare on Twitter

 

Om de zoveel tijd vindt een IJslandse vulkaan het nodig uit te barsten. Liefst een vulkaan met een – althans voor de meesten van ons – ondoorgrondelijke en bijna niet te ontcijferen en uit te spreken naam. Nu hebben ze in IJsland ook simpele vulkanen als de Hekla, de Katla en de Laki. Maar nee, bij voorkeur doen vulkanen als de Eyjafjallajökull moeilijk, of zoals nu, de Bárðarbunga.

Deel op FacebookShare on Twitter
foto: AP

Mensen die zichzelf niet met 'han' (hij) of 'hon' (zij) willen aanduiden, gebruiken in het Zweeds vaak het geslachtsneutrale 'hen'. Vanaf volgend jaar staat 'hen' ook in het woordenboek.

Deel op FacebookShare on Twitter
foto: Tage Olsin