Home

In versie 8.3 van het besturingssysteem voor iPhones en iPads zal de spraakassistent Siri ook Nederlands begrijpen en spreken. Volgens Linde Merckpoel (StuBru) is er nog werk aan.

Deel op FacebookShare on Twitter
Linde Merckpoel

 

Een kleine 10 procent van de Vlaamse professoren die lesgeven in het Engels, heeft nog geen attest behaald van de verplichte taaltest. Ofwel slaagden ze niet voor de test, ofwel weigerden ze de test af te leggen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zegt te willen bekijken hoe de regeling kan worden bijgestuurd. De N-VA wil vasthouden aan de test.

Deel op FacebookShare on Twitter
foto: Belga

 

In 2002, toen ik mijn eerste stuk over Joden en joden schreef, golden andere officiële spellingregels dan nu. De Woordenlijst kende maar één spelling, die met kleine letter, maar andere naslagwerken maakten onderscheid tussen de religie en het volk.

Deel op FacebookShare on Twitter
Joodse of joodse graven?

Het aantal leerlingen dat thuis geen Nederlands spreekt, is in vijf jaar tijd met 36 procent gestegen. In de lagere school gaat het nu al om 1 op de 6 leerlingen, in het middelbaar om 1 op de 10.

Deel op FacebookShare on Twitter
foto: Belga

In de theatervoorstelling "Gelukkig zijn" zingen 12 anderstaligen Nederlandstalige liedjes uit het collectief geheugen. Vanaf vandaag gaat de voorstelling op tournee.

Deel op FacebookShare on Twitter
theatervoorstelling "Gelukkig zijn"