Sporza

          Het logo van Sporza                       Sportweekend

Sporza is het multimediamerk voor alle sportprogramma's van de VRT.
Essentieel voor de sportbeleving op de VRT zijn een aantal waarden waar Sporza voor staat: prestatie, passie en participatie.
De manier waarop Sporza die waarden wil uitdragen en communiceren bepaalt zijn identiteit: energiek, dynamisch en verbredend.

 

Omschrijving in beheersovereenkomst 2016-2020

Sporza laat Vlaanderen toe om sportactiviteiten op elk niveau mee te beleven. Sporza neemt het op zich om van de populaire sporten sociale gebeurtenissen te maken en kleine sporten te doen begrijpen en bewonderen. Het merk bedient zowel de sportfan als de sporttechnicus, door de sportwereld nauw te volgen vanuit verschillende standpunten. Sport biedt ook een blik in de samenleving, van sportbeleving in andere culturen tot sport als identiteitsvorming voor jonge sporters.

 

Radio

Op Radio 1 zijn er de vaste Sporza-afspraken op zaterdagavond en zondagmiddag. Naargelang van de sportactualiteit wordt sport ook gebracht in andere Radio 1-programma's. Sporza op de radio houdt u op de hoogte van de voetbalcompetitie, wielerwedstrijden, tennis, atletiek, basketbal en volleybal. En natuurlijk zorgt de sportredactie voor analyse en duiding.

Televisie

WK VoetbalOp televisie verzorgt Sporza de rechtstreekse verslaggeving van tal van sportevenementen. Daarnaast bieden de andere programma's u een overzicht van alle andere sporthoogtepunten zodat u niets mist.

Internet

Sporza.be gidst de mediagebruiker naar de sportinformatie die hem boeit. De sportliefhebber kan ook via een onlinescorebord op de hoogte blijven van het scoreverloop in verschillende competities.
U wilt het nieuws volgen zonder van pagina naar pagina te klikken? Sporza.be biedt van elk van zijn rubrieken een RSS-datastroom aan.

Meer informatie over RSS-sportnieuwsfeeds

 

Nieuwsbrief

Via de link ‘Nieuwsbrief’ op de homepage kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief.

 

Sociale Media

Volg Sporza op Facebook https://www.facebook.com/sporza

Volg Sporza op Twitter https://twitter.com/sporza

Volg Sporza op Google+

Volg Sporza op Snapchat: Sporza

Mobiele toepassingen

De VRT biedt de informatie van de websites Sporza.be ook aan op mobiele telefoons. Als mobiele gebruiker surft u naar m.sporza.be.

De mobiele versie van Sporza.be

 

Teletekst

Deze dienstverlening werd stopgezet vanaf 1 juni 2016

Hebt u zelf sportnieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor Sporza bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De sportredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.

Zie bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als bijlage versturen hoeft dus niet.

 

Brochure voor studenten