Sporza

          Het logo van Sporza                       Sportweekend

Sporza is het multimediamerk voor alle sportprogramma's van de VRT.
Essentieel voor de sportbeleving op de VRT zijn een aantal waarden waar Sporza voor staat: prestatie, passie en participatie.
De manier waarop Sporza die waarden wil uitdragen en communiceren bepaalt zijn identiteit: energiek, dynamisch en verbredend.

Radio

Op Radio 1 zijn er de vaste Sporza-afspraken op zaterdagavond en zondagmiddag. Naargelang van de sportactualiteit wordt sport ook gebracht in andere Radio 1-programma's. Sporza op de radio houdt u op de hoogte van de voetbalcompetitie, wielerwedstrijden, tennis, atletiek, basketbal en volleybal. En natuurlijk zorgt de sportredactie voor analyse en duiding.

Televisie

WK VoetbalOp televisie verzorgt Sporza de rechtstreekse verslaggeving van tal van sportevenementen. Daarnaast bieden de andere programma's u een overzicht van alle andere sporthoogtepunten zodat u niets mist.

Internet

Sporza.be gidst de mediagebruiker naar de sportinformatie die hem boeit. De sportliefhebber kan ook via een onlinescorebord op de hoogte blijven van het scoreverloop in verschillende competities.
U wilt het nieuws volgen zonder van pagina naar pagina te klikken? Sporza.be biedt van elk van zijn rubrieken een RSS-datastroom aan.

Meer informatie over RSS-sportnieuwsfeeds

 

Nieuwsbrief

Via de link ‘Nieuwsbrief’ op de homepage kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief.

 

Sociale Media

Volg Sporza op Facebook https://www.facebook.com/sporza

Volg Sporza op Twitter https://twitter.com/sporza

Volg Sporza op Google+

Volg Sporza op Snapchat: Sporza

Mobiele toepassingen

De VRT biedt de informatie van de websites Sporza.be ook aan op mobiele telefoons. Als mobiele gebruiker surft u naar m.sporza.be.

De mobiele versie van Sporza.be

 

Teletekst

Het logo van Teletekst

Alle sportinformatie is op elk moment van de dag beschikbaar via teletekst (pagina's 400 tot 599).

Teletekst

 

SMS-dienst

De redactie van Sporza stuurt met haar sms-diensten het belangrijkste nieuws meteen de wereld in. Op die manier krijgt u de belangrijkste sportfeiten razendsnel op uw gsm.
Per nieuwsflits betaalt u 25 cent. Gemiddeld ontvangt u 25 tot 30 flitsen per maand.

Hoe schrijf ik me in voor de sms-nieuwsflitsen?

In- en uitschrijven kan eenvoudig en snel.

  • Inschrijven doet u simpelweg met een sms'je: stuur sporza naar het nummer 9210.
  • Uitschrijven gaat even gemakkelijk: stuur stop naar datzelfde nummer. Bent u zowel op nieuws als op sport geabonneerd en u wilt de sms-dienst van Sporza stopzetten, stuur dan  "stop sporza" naar 9210.

Hebt u zelf sportnieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor Sporza bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De sportredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.

Zie bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als bijlage versturen hoeft dus niet.

 

Brochure voor studenten