VRT-Nieuws

              Het logo van Deredactie.be                            De radionieuwsdienst      

De VRT informeert de Vlaamse mediagebruiker op elk moment van de dag: uitgebreid, onpartijdig en te goeder trouw. De basiswaarden van de nieuwsdienst zijn: respectvol, betrouwbaar, onafhankelijk, onpartijdig, toonaangevend, snel en toegankelijk.

De VRT is aangesloten bij de Raad voor de Journalistiek.

 

Radio

De nieuwsdienst brengt op alle radionetten de klok rond informatie, vaak uit de eerste hand, uit binnen- en buitenland. Op Radio 1 wordt actualiteit en duiding geserveerd 's ochtends in De ochtend en 's avonds in De Wereld Vandaag. De hele dag door wordt de actualiteit op de voet gevolgd.

Het logo van Nieuws+Via Nieuws+ blijft de luisteraar op de hoogte van de actualiteit. Via DAB en de internetradiospeler (de radiozone) zendt Nieuws+ het recentste nieuwsbulletin van Radio 1 in een lus uit.

Luister nu Nieuws+ 

 

Televisie

Het Journaal is er elke dag om 13,19u en laatDe nieuwsdienst verzorgt dagelijks vijf journaals en een kinderjournaal Karrewiet. Daarnaast krijgt de kijker duiding bij de actualiteit via de programma's Koppen, Volt, Villa Politica en De zevende dag op Eén, en Terzake , De vrije markt, De Afspraak, Vranckx en Panorama op Canvas.

 

Internet

Alle nieuwsinfo is op elk moment van de dag of nacht beschikbaar via Deredactie.be.

De nieuwswebsite heeft ook een eigen nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de inhoud van de programma's van die dag, van de belangrijkste hoofdpunten van het nieuws en van de specials op de nieuwssite.

De nieuwsdienst verzorgt ook een nieuwsaanbod voor Engelstaligen (Flandersnews.be), Franstaligen (Flandreinfo.be) en Duitstaligen (Flanderninfo.be).

 

U wilt het nieuws volgen zonder van pagina naar pagina te klikken? Deredactie.be biedt van elk van zijn nieuwsrubrieken een RSS-datastroom aan, die de titel en het publicatietijdstip van de berichten bevat. Op die manier krijgt u een actueel en beknopt overzicht van de nieuwstitels uit de rubrieken die u interesseren en voelt u de polsslag van het nieuws. Ziet u in uw RSS-lezer een Deredactie.be-titel die u interesseert, dan klikt u deze aan waardoor deredactie.be meteen opent op de artikelpagina.

Meer informatie over RSS-nieuwsfeeds

 

Nieuwsbrief

Via de link ‘Nieuwsbrief’ op de homepage kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief

Mobiel

De VRT biedt de informatie van de website Deredactie.be en Teletekst ook aan op mobiele telefoons. Als mobiele gebruiker surft u naar m.deredactie.be.

De mobiele versie van Deredactie.be

 

De mobiele versie van Teletekst

 

App

Deredactie.be beschikt over een App voor iOS en Android

 

Sociale media

Volg deredactie via Twitter https://twitter.com/vrtderedactie

Volg deredactie via Facebook  https://www.facebook.com/deredactie.be

Teletekst

Het logo van Teletekst

Alle nieuwsinfo is op elk moment van de dag beschikbaar via teletekst.

Teletekst

 

SMS-dienst

U wilt het nieuws op de voet volgen? Dan is de sms-dienst van VRT-Nieuws een goede oplossing.
VRT-Nieuws stuurt met zijn sms-diensten het belangrijkste nieuws meteen de wereld in. Op die manier krijgt u de allerbelangrijkste nieuwsfeiten razendsnel op uw gsm.
Per nieuwsflits betaalt u 25 cent. Gemiddeld ontvangt u 20 nieuwsflitsen per maand. Alleen bij “groot nieuws” kunnen dat er wat meer zijn.

Hoe schrijf ik me in voor de sms-nieuwsflitsen?

Inschrijven doet u met een sms'je: stuur "vrtnieuws" naar het nummer 9210. De wetgever verplicht ons om u een bevestigingsbericht terug te sturen. Dat moet u beantwoorden met "OK" om uw inschrijving te bevestigen. Dan pas is uw abonnement geactiveerd.

Hoe schrijf ik me uit voor de sms-nieuwsflitsen?

Om u uit te schrijven, stuurt u "stop vrtnieuws" naar 9210.

Dienstenpagina SMS op  Deredactie.be

 

 

Hebt u zelf nieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor de nieuwsdienst bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De nieuwsredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.
Bijvoorbeeld:
Onderwerp: Uitreiking Zorgprijs op 19/11, Melsbroek.

Zie bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als tekstdocument in bijlage versturen hoeft dus niet.

 

Hoe wordt het nieuws gemaakt?

Wist u dat ...

  • De nieuwsdienst van de VRT jaarlijks 25.000 radiobulletins verzorgt?
  • Dat er elk jaar 1900  journaals worden gemaakt?
  • Dat de nieuwssite Deredactie.be permanent wordt aangepast, goed voor ongeveer 55.000 artikels per jaar?

Hoe gebeurt dat allemaal? Lees en neem een kijkje achter de schermen van VRT-Nieuws.

Hoe wordt het nieuws gemaakt?

 

N

 

Een dag achter de schermen bij Het journaal