Bus rijdt tegen lage brug in Parijs: vier gewonden

In Parijs zijn vanmiddag vier toeristen gewond geraakt toen een open bus zich vastreed onder een te lage brug in het centrum van de stad. Volgens de hulpdiensten zijn er minstens vier gewonden. Eén van de gewonden hen zou er erg aan toe zijn.
AFP or licensors

 

Ze rijden in zowat alle grote steden rond: bussen die toeristen de mooiste plekjes van de stad in een mum van tijd laten zien. Ze hebben een tweede verdieping met open dak van waarop toeristen een panoramisch uitzicht hebben en makkelijk kiekjes kunnen nemen. Net zo in Parijs.

Een chauffeur van Big Bus was rond de middag aan zijn vertrouwde rondrit in hartje Parijs bezig. Een 20-tal passagiers reden mee. Maar de chauffeur moest van zijn vaste traject afwijken wegens een omleiding voor straatanimatie en reed recht onder de te lage brug (2,70 meter).

De meeste passagiers zaten op de open tweede verdieping van de bus. Vier van hen raakten gewond. Eén van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de bus getakeld.

 

Meest gelezen