Plaag van brandende voertuigen in Limburg

Limburg lijkt de voorbije nacht geteisterd te zijn door autobranden. Op drie verschillende plaatsen in de provincie, in Beringen, Lommel en Genk zijn auto’s in brand gestoken. Er is duidelijk kwaad opzet in het spel. De politie en het parket voeren een onderzoek.

In Beringen zijn vier auto's in vlammen opgegaan. Drie van dezelfde eigenaar en één van een vriend. Drie van de voertuigen stonden aan de voorkant van een huis in de Dopheidestraat, één aan de achterkant.

De man die er woont, een elektricien, werd afgelopen nacht gewekt door geblaf van zijn hond. Hij merkte toen dat zijn voertuigen in brand stonden. Twee van de uitgebrande auto's waren bestelwagens vol met werkmateriaal. Ook een deel van de gevel van het huis werd beschadigd.

Een soortgelijk verhaal in Lommel. Een voorbijganger merkte gisteravond rond 23 uur een brandende auto op in een bosweg in de buurt van de Hutten. De brandweer kwam ter plaatse, maar de auto brandde volledig uit. De wagen stond vlak bij de grens met Nederland. Mogelijk werd hij in brand gestoken om sporen van een misdrijf te wissen.

En ook in Genk, op de Onderwijslaan, brandde een auto, een Peugeot, volledig uit. De vernielde auto werd in beslag genomen voor onderzoek door het gerechtelijk lab. Ter plaatse werd ook een brandhaarddetectiehond losgelaten. Er werden sporen van brandversnellers teruggevonden en in de buurt van het voertuig lag ook een uitgebrande plastic fles.

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen naar verdachten. De lokale politiediensten van Beringen-Ham-Tessenderlo, Lommel en de zone CARMA voeren samen met het parket van Limburg een onderzoek naar zes voertuigbranden. In alle gevallen is er sprake van kwaad opzet.