Video player inladen...

Facebook: "Wij voldoen aan EU-wetgeving en geven mensen controle over hun privacy"

Facebook benadrukt dat het volledig voldoet aan de wetgeving en dat het zijn gebruikers controle geeft over hun privacy. De digitale reus reageert zo op het proces dat vanmorgen in Brussel van start gegaan is. Daarin staat Facebook lijnrecht tegenover de Belgische privacy­commissie, die vindt dat het bedrijf duidelijker moet zijn over welke gegevens het verzamelt en wat het ermee doet.

Vanmorgen is in Brussel het proces gestart van de privacycommissie tegen Facebook. Alles draait rond gegevensverzameling: de commissie vindt dat Facebook duidelijker moet zijn over welke gegevens het juist verzamelt en wat er met die data gebeurt. 

Maar Facebook gaat nu in de tegenaanval en benadrukt dat het noch de Belgische wetten rond de verwerking van persoonsgegevens, noch de privacy van Facebook- of niet-Facebookgebruikers overtreedt. "Wij voldoen al lange tijd aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming via onze vestiging in Ierland en bij ons staat centraal dat we de mensen controle geven over hun privacy", zegt het bedrijf in een schriftelijke reactie.

"De voorbije jaren hebben we ons beleid duidelijker en gebruiksvriendelijker opgesteld om mensen in België en overal ter wereld te helpen begrijpen hoe we informatie en cookies gebruiken om Facebook beter te maken. We hebben teams samengesteld met mensen die zich volledig focussen op de bescherming van privacy - van ingenieurs tot designers. Zij ontwikkelen krachtige instrumenten die mensen keuze en controle geven."

"Cookies en pixels die we gebruiken zijn standaard in de hele sector"

Hoewel Facebook dus lijnrecht blijft staan tegenover de privacycommissie in ons land, wil het bedrijf wel openstaan voor dialoog. "We blijven openstaan om de sleutelelementen met hen en de Ierse commissaris voor databescherming te bespreken als deel van de voorbereiding. De cookies en pixels die we gebruiken zijn standaard in de sector. Ze maken het mogelijk voor honderdduizenden bedrijven en uitgevers om advertenties te plaatsen op Facebook en daarbuiten, om zo hun zaak te doen groeien en in contact te komen met klanten in de hele Europese Unie."

Ook benieuwd hoe het eigenlijk met uw privacy zit op Facebook? Doe hier de test.

Meest gelezen