Kim Cattrall: "Andere actrices van "Sex and the city" en ik zijn nooit vrienden geweest"

De relatie tussen de hoofdrolspelers van "Sex and the city" is altijd louter professioneel en nooit vriendschappelijk geweest. Dat zegt Kim Cattrall die het personage Samantha Jones vertolkte op de Britse tv. In een beweging haalt ze uit naar Sarah Jessica Parker.

Dertien jaar geleden is het intussen dat de laatste aflevering van "Sex and the city" op tv verscheen, maar nog steeds spreekt de Amerikaanse serie over het wel en wee van 4 thirty something-vrouwen in New York tot de verbeelding.

Vanavond is hoofdrolspeler Kim Cattrall te gast in "Life stories" op de Britse zender ITV. De BBC pakt nu al uit met een opmerkelijke uitspraak van de Amerikaanse actrice in het programma: haar relatie met de andere hoofdrolspelers Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon was nooit vriendschappelijk.

"We waren nooit vrienden", zegt ze. "We waren collega's en in zekere zin was dat een gezonde situatie want het schept een duidelijke grens tussen je professionele leven en relatie en je persoonlijke."

Films

In de nasleep van de serie speelde Cattrall mee in 2 "Sex and the city"-films. Aan een derde film wil ze niet meewerken. Volgens kwatongen komt dit omdat ze meer geld en schermtijd wil, maar die geruchten spreekt ze tegen. "Dit was een beslissing in mijn leven om een hoofdstuk af te sluiten en een ander te openen."

Cattrall stoort zich mateloos aan beweringen in de pers als zou ze "veeleisend" en een "diva" zijn. "Hier moet ik de mensen van "Sex and the city" een sneer geven en dan vooral Sarah Jessica Parker. Ik denk echt dat ze aardiger voor mij had kunnen zijn. Ik weet niet wat haar probleem is."

Meest gelezen