Hoe verging het de hoofdacteurs van "Gossip girl"?

Ze waren knap, ze waren rijk en ze genoten ten volle van het luxueuze leven in de Upper East Side in New York. En natuurlijk hadden ze de nodige problemen, vooral in de liefde dan. Waar die problemen leidden tot een heus schandaal, daar dook dan de roddeltante op, die maakte dat iedereen van de schandaligste roddels op de hoogte was. Maar wie die "Gossip girl" nu eigenlijk was, dat bleef altijd een geheim. Tot de laatste aflevering, die 5 jaar geleden uitgezonden werd. Het betekende voor de hoofdacteurs ook het einde van 6 succesvolle seizoenen. De jaren die volgden bleken voor de meesten minder succesvol.

"Gossip girl" draaide vooral rond de 'welles-nietes' vriendschappelijke en romantische verhoudingen van "het populaire, immer goedlachse meisje" Serena, "het serpent met de geweldige oneliners" Blair, "de onopvallende muurbloem" Dan, "de sportieve knappe hunk" Nate en "de heerlijk manipulatieve charmeur" Chuck.

cwtv.com

De acteurs die hen vertolkten probeerden na de laatste uitzending -en een laatste "Xoxo, Gossip girl"- op 17 december 2012 de draad van het succes opnieuw op te pakken. Maar op uitzondering van Blake Lively bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan:

Serena van der Woodsen

Blake Lively (30) maakte met succes de overstap naar de bioscoopzalen. Vooral "The shallows", waarin ze als gewonde surfster een rondzwemmende haai moet zien te overleven, werd een kassucces. Die rol leverde haar alvast een "People’s Choice award" op. Voor haar rol in "The age of Adeline" werd ze dan weer genomineerd voor een "Teen Choice Award". In oktober 2013 werd Lively het gezicht van make-upgigant L’Oréal.

Samen met haar echtgenoot, acteur Ryan Reynolds, kreeg ze 2 dochters, James en Ines. Beiden proberen elkaar de loef af te steken op sociale media. Op Instagram heeft Lively intussen bijna 19 miljoen volgers. Reynolds blijft voorlopig steken op 15,5 miljoen volgers.

Blair Waldorf

Na "Gossip girl" legde Leighton Meester (31) zich nog meer toe op haar eerste passie, muziek. Dat resulteerde in oktober 2014 in een debuutalbum, "Heartstrings". Haar muziek werd door recensenten vergeleken met die van Tori Amos en Joni Mitchell. Ter promotie van het album trok ze in de eerste helft van 2015 op tournee. In oktober 2013 werd Meester de officiële ambassadrice van het cosmeticaconcern Biotherm. Haar acteercarrière sputterde enigszins na "Gossip girl". Wel  speelde ze een van de hoofdrollen in de komische serie "Making history", maar die werd na één seizoen al opgedoekt.

Intussen trouwde Meester met acteur Adam Brody, bekend van onder meer de tv-series "Gilmore girls" en "The O.C.". In augustus 2015 beviel ze van een dochter, Arlo Day.

Dan Humphry

Net als Meester concentreerde Penn Badgley (31) zich na "Gossip girl" eerder op zijn muziekcarrière. Dat als leadzanger van MOTHXR. In februari 2016 bracht de groep zijn debuutalbum uit, genaamd "Centerfold". Zowel zijn tv- als filmcarrière kenden geen hoogtepunten, al had hij wel een kleine rol in de Amerikaanse versie van de succesvolle Australische serie "The slap".

Badgley trouwde in februari 2017 met zangeres Domino Kirke, die al een zoon, Cassius, had.

Nate Archibald

De verwachtingen waren hoog voor Chace Crawford (32), zeker toen in maart 2015 bekend raakte dat hij een van de hoofdrollen zou spelen in een nieuw prestigeproject van tv-zender ABC. Maar ondanks de aanwezigheid van Don Johnson en Amber Valetta werd "Blood & oil" al na 10 afleveringen afgevoerd. Nochtans werd hij voor zijn rol genomineerd voor een "People’s Choice award". Succes op het filmdoek bleef helemaal uit.

Aan zijn liefdesleven hadden vooral de tabloids een vette kluif. Hij had onder meer een langdurige relatie met sportjournaliste Erin Andrews en met lingeriemodel Rachelle Goulding.

Chuck Bass

Ook Ed Westwick (30) zag zijn tv- en filmcarrière niet echt van de grond komen. De dramaserie "Wicked city", waarin hij een van hoofdrollen speelde, werd al na 3 afleveringen door tv-zender ABC van het scherm gehaald. Hij speelde weinig opvallende filmrollen in matig scorende bioscoopfilms, zoals "Freaks of nature" en "Billionaire ransom".

In november werd zijn naam, in de marge van de Harvey Weinstein-onthullingen, genoemd in een verkrachtingszaak. Op 7 november werd alvast door actrice Kristina Cohen een klacht tegen hem ingediend. Westwick zelf ontkende met klem. “Ik heb mezelf nooit op enige manier opgedrongen aan welke vrouw dan ook”, liet hij via sociale media weten.

Meest gelezen