Cynthia Nixon (Miranda Hobbes uit "Sex and the city") wil gouverneur van New York worden

Cynthia Nixon heeft haar kandidatuur om gouverneur van New York to worden officieel bekendgemaakt. De ster uit "Sex and the city" doet dat met een filmpje op sociale media waarin ze vooral de torenhoge kloof tussen arm en rijk in de staat aan de kaak stelt.

Al weken gonsde het van de geruchten en nu heeft Cynthia Nixon ze bevestigd: ze wil de nieuwe gouverneur van de Amerikaanse staat New York worden.

Momenteel is Andrew Cuomo gouverneur van New York. De Democraat heeft de post sinds 1 januari 2011 in handen. Ook Nixon is een Democraat. Zij hoopt hem te kunnen verslaan in de strijd om de nominatie voor hun partij. De eigenlijke verkiezingen vinden op 6 november plaats.

"New York is mijn thuis", zegt Nixon in een video die ze onder meer via YouTube heeft verspreid. "Ik heb nooit ergens anders gewoond. Ik heb kansen gekregen die de meeste kinderen van New York vandaag niet krijgen. Onze leiders laten ons in de steek."

New York is de meest ongelijke staat in de VS, met ongelooflijke rijkdom en extreme armoede

"New York is de meest ongelijke staat in de VS", gaat ze voort, "met ongelooflijke rijkdom en extreme armoede. De helft van de kinderen in de steden van New York woont onder de armoedegrens. Hoe konden we dit laten gebeuren? Ik hou van New York, maar iets moet veranderen."

Bij het brede publiek is Nixon vooral bekend van "Sex and the city", de iconische reeks die liep van 1998 tot 2004. Daarin speelde ze de advocaat Miranda Hobbes.

Nixon is getrouwd met Christine Marinoni. Samen hebben ze 1 kind, naast de 2 kinderen die Nixon uit eerdere relaties heeft.

Meest gelezen