Vilvoorde keurt samenwerkingsovereenkomst goed voor aanleg ringtrambus

De Vilvoordse gemeenteraad heeft de samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer en de Werkvennootschap goedgekeurd over de aanleg van vrije busbanen voor de trambus tussen de Heizel en Brussels Airport.

De Vilvoordse gemeenteraad heeft de samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer goedgekeurd voor de aanleg van de busbanen voor de trambus. In die overeenkomst staat welke straten en pleinen vernieuwd moeten worden voor de komst van die trambus en wie daarvoor zal betalen.

"Alternatief voor verstikkend autoverkeer"

Volgens burgemeester Hans Bonte (Sp.a) gaat het om zeer belangrijke werken voor de toekomst van de mobiliteit in Vilvoorde. "Samen met de lopende renovatie van het station en recente aanleg van de nieuwe busterminal wordt de ringtrambus een belangrijke hefboom voor een beter openbaar vervoer dat een alternatief kan bieden voor het verstikkend autoverkeer door het Vilvoords stadscentrum. De trambus zal de inwoners van de wijken Koningslo en Kassei een comfortabele en vlotte mogelijkheid bieden om naar het stadscentrum te komen", zegt de burgemeester. Daarnaast zal er ook geïnvesteerd worden in voetpaden en fietsinfrastructuur.

De kosten op Vilvoords grondgebied bedragen circa 40 miljoen euro, maar die worden voor het grootste deel gedragen door Vlaanderen.

Bonte verwacht dat de werken voor of na de jaarwisseling kunnen starten en dat het volledige trambusnet in 2020 operationeel zal zijn.

Meest gelezen