Videospeler inladen...

Obama's gaan samenwerken met Netflix om tv-programma's te maken

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle worden tv-producenten. Ze hebben een meerjarendeal gesloten met de Amerikaanse streamingdienst Netflix om programma's te kunnen maken over thema's die hen na aan het hart liggen. 

De voormalige president en zijn vrouw hebben het bedrijf Higher Ground Productions opgericht dat een mix van programma's zal maken voor Netflix. Het gaat over films, series en documentaires maar niet over om het even wat. Er klinkt sociaal engagement bij de Obama's.

We hopen een kans te kunnen geven aan inspirerende stemmen

"We hopen een kans te kunnen geven aan de talentvolle, inspirerende en creatieve stemmen die  voor meer medeleven en begrip tussen mensen kunnen zorgen en we willen hen helpen om hun verhalen met de hele wereld te delen", zei Barack Obama over de overeenkomst.

Netflix is een uniek platform

Michelle Obama prijst dan weer het "unieke" platform dat Netflix volgens haar is. "De dienst past op een natuurlijke manier bij het soort verhalen dat wij willen delen, en we kijken uit naar het begin van deze spannende samenwerking."

Obama's hebben een unieke positie

En Netflix steekt zijn enthousiasme ook niet onder stoelen of banken.  Volgens de directeur van Netflix, Ted Sarandos, hebben de Obama's een "unieke positie om mensen die verandering brengen te vinden en uit te lichten".
 

Bovendien willen de Obama's niet alleen achter de schermen werken. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN zullen ze ook aan de slag gaan als presentor, moderator, gastheer of gastvrouw. Ten vroegste volgend jaar, in 2019, zullen de eerste uitzendingen te zien zijn, voegt de zender er nog aan toe. 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen