Fietser levensgevaarlijk gewond na aanrijding met bus op autovrije zondag in Brussel

Autovrije zondag in Brussel is niet vlekkeloos verlopen. Rond 15.45 uur zijn een bus van de MIVB en een fietser op mekaar gebotst in de Franklinstraat. De fietser, een man van 78 jaar, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook twee passagiers van de bus moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. De buschauffeur verkeert in shock en is ook meegenomen naar het ziekenhuis, maar hij is niet fysiek gewond.

De fietser zou plots naar links zijn uitgeweken, waarop de buschauffeur hem probeerde te ontwijken, maar dat lukte niet. Door het plotse remmaneuver vielen twee inzittenden van de bus op de grond. Zij raakten daarbij gewond. 

Vandaag is het in 41 steden en gemeenten autovrije zondag. De auto's worden uit het centrum geweerd en voetgangers en fieters krijgen vrij spel. Maar het blijft uitkijken. Hier en daar waren er ook ongevallen tussen voetgangers en fietsers en tussen fietsers onderling.  

Meest gelezen