Windmolens niet welkom in Demervallei

De stad Aarschot en buurgemeente Begijnendijk willen niet dat er windmolens komen in de Demervallei. Ze geven dan ook een ongunstig advies voor de bouw van een windturbinepark van drie molens in de Demervallei.

De burgemeesters hebben meerdere redenen om een ongunstig advies te geven voor de bouw van een windmolenpark in de Demervallei. Eerst en vooral blijkt de aanvraag juridisch niet in orde te zijn, anderzijds willen ze het landschap vrijwaren.

“De Demervallei is een prachtig landschap en moeten ten alle koste vermijden dat dit landschap in de toekomst wordt volgebouwd met windturbines,” zegt burgemeester van Aarschot André Peeters (CD&V).

Bezwaarschriften

Niet alleen de gemeentebesturen zijn tegen de komst van de windmolens. Zo’n 133 burgers, bedrijven en natuurorganisaties dienden bezwaarschriften in tegen de komst van het park. Aarschot en Begijnendijk maken zich dan ook sterk dat de provincie Vlaams-Brabant hen zal volgen en geen omgevingsvergunning voor het project zal uitreiken.

Eerder waren er al twee aanvragen voor windmolens in Aarschot. Die projecten werden telkens geweigerd. Burgemeester Peeters benadrukt niet tegen groene energie te zijn, maar vindt dat er alternatieven moeten komen voor windmolens, die erg zichtbaar zijn in het landschap.

Meest gelezen