Videospeler inladen...

Weyts organiseert op de valreep keuringsdagen voor speedpedelecs zonder juiste papieren

Er is al twee keer uitstel geweest, maar nu is het definitief: alle snelle elektrische fietsen, die tot 45 km/uur kunnen rijden, moeten een nummerplaat hebben vanaf 11 december 2018. Heb jij nog geen nummerplaat? Geen paniek. Op de valreep komt er nog een individuele homologatieprocedure met keuringsdagen.

Nummerplaat speedpedelec verplicht vanaf 11 december 2018  


Vanaf 11 december 2018 riskeer je 116 euro boete als je zonder nummerplaat rijdt met je speedpedelec. De meeste speedpedelecrijders hebben ondertussen een nummerplaat.  

Als je een nieuwe speedpedelec koopt, let er dan op dat je een gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming (COC) krijgt. Dat heb je nodig voor de aanvraag van je nummerplaat.  

Nog geen nummerplaat? Binnenkort zijn er keuringsdagen voor individuele speedpedelecs 


Heb jij nog geen nummerplaat? Je bent niet de enige. Het gaat meestal om mensen die een fiets hebben gekocht in 2015 of eerder. 
Zij hebben geen gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming (COC) gekregen bij aankoop, want dat was toen nog niet verplicht.  Maar dat attest is nodig voor de aanvraag van de nummerplaat.   

Om in dat geval toch nog een gelijkvormigheidsattest te krijgen moet je fiets eerst gehomologeerd of goedgekeurd worden. 

De Vlaamse overheid is bevoegd voor de homologaties en organiseert binnenkort één of twee keuringsdagen waar je je speedpedelec kunt laten homologeren. Als alles in orde is, krijg je daar de juiste attesten en kun je een nummerplaat aanvragen bij DIV.  
 
Wanneer die dagen precies georganiseerd worden is nog niet bekend, ook niet wat de keuring gaat kosten, maar het zal wel gebeuren voor 11 december.   

Vul alvast je registratieformulier in voor een individuele keuring   


Hier kun je een registratieformulier invullen voor een individuele keuring zodat de Vlaamse overheid je persoonlijk informatie kan sturen over de keuringsdagen.  

Info 


Info van de Vlaamse overheid vind je hier 
Info van de Federale Overheid vind je hier 


Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen