Brussel ruilt graveren van fietsen in voor "onverwoestbare" stickers

Het Brussels Gewest maakt samen met de politiezones en fietsverenigingen stickers om fietsdiefstallen tegen te gaan. De antidiefstalsticker is online aan te vragen en wordt met de post opgestuurd. Het is een makkelijker alternatief voor het oude fietsgraveersysteem.

De onverwoestbare sticker kan je online aanvragen: "Je registreert je op de website met je e-mailadres en wachtwoord en neemt dan ook een foto van je fiets. Dan krijg je een speciaal nummer dat op jouw naam staat. De sticker wordt bij ons afgedrukt en opgestuurd met de post", vertelt Pascal Smet (SP.A), Brussels minister van mobiliteit. "Eens je de sticker op je fiets hebt plakken, krijg je hem er nooit meer af!"

Oud graveersysteem

 

Met het nieuwe systeem wil het Brussels Gewest de fietsdiefstallen tegengaan en het oude fietsgraveersysteem afschaffen. "Om je fiets te graveren heb je zware machines nodig en je rijksregisternummer staat in je fiets gegraveerd. Dat zorgt voor problemen als je beslist om je fiets te verkopen.

Met ons systeem kan je online de eigenaar van je fiets veranderen en staat er vanaf dan de naam van de koper bij het nummer. De politie en de kopers kunnen zo ook nagaan of de fiets niet gestolen is", zegt Pascal Smet.

Alle politiezones van het Brussels Gewest doen mee. Wie zich wil registreren kan dat doen via de website mybike.brussels, ook mensen die buiten het Brussels Gewest wonen, kunnen zich registreren. 

Meest gelezen