Videospeler inladen...

Koning Filip bezoekt Universitair Ziekenhuis Antwerpen voor 30 jaar Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar. Daarom heeft koning Filip vrijdagochtend een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis in Edegem. De koning ontmoette patiënten, ex-patiënten en vrijwilligers.

Het bezoek van de koning aan het UZA begon met een optreden van Niels Destadsbader, Paul Michiels en Sarah Bettens. Zij brachten het nummer "Door jou" dat werd gemaakt om iedereen te bedanken die zich de afgelopen 30 jaar heeft ingezet voor Kom op tegen Kanker. Daarna vergaderde de koning mee over de werking van Kom op tegen Kanker en een project over weer gaan werken nadat je kanker hebt gehad. 

Positief

"We hebben al een enorme sprong voorwaarts gemaakt", vertelt voorzitter van Kom Op Tegen Kanker Marc Michils. "Maar er is nog werk: één op de drie kankerpatiënten haalt het niet. Het is heel motiverend dat de koning hier is." Ook weerman Frank Deboosere, de campagneleider van Kom op tegen Kanker is tevreden. "Kanker is een rotziekte die niet weggaat. Wij, de vrijwilligers, gaan ook niet weg. Samen kunnen we een verschil maken." Koning Filip dankte de vrijwilligers voor hun inzet en kreeg zelf ook een knuffel van mascotte "Knuffelbeer". 

Meest gelezen