Videospeler inladen...

Federale politie mag weer alcohol drinken op personeelsfeestjes

Bij de federale politie mag er opnieuw alcohol geschonken worden. Dat heeft de nieuwe commissaris-generaal Marc De Mesmaeker beslist, schrijft Het Nieuwsblad. De voorbije zes jaar was er een absoluut verbod op alcohol drinken bij de federale politie. Maar omdat dat vaak nefast was voor de sfeer op nieuwjaarsrecepties of personeelsfeestjes, is die maatregel nu aangepast.

Het opnieuw toelaten van alcohol op nieuwjaarsrecepties en feestjes of evenementen voor het personeel van de federale politie, is een interne maatregel om de sociale cohesie onder de agenten te verbeteren.

Met het nieuwe beleid wil de commissaris-generaal zijn personeel de kans geven belangrijke carrière- of dienstmomenten te vieren. Al moet dat vieren wel netjes blijven en is er altijd ook een goedkeuring nodig van een leidinggevende.

Het ­versoepeld verbod geldt bovendien enkel voor "laagalcoholische dranken". Sterke drank blijft verboden. En belangrijk: alcohol mag ook nooit tijdens de dienst gedronken worden.

Zes jaar lang, tussen 2012 en 2018, gold er een absoluut verbod op initiatief van de vorige commissaris-generaal, Catherine De Bolle.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen