Videospeler inladen...

Informateur Magnette (PS) spreekt weer met CD&V en CDH, mogelijk volgt ook nog uitnodiging voor N-VA

Informateur Paul Magnette (PS) zit vanmiddag samen met de Franstalige christendemocraten van CDH. Dat heeft Catherine Fonck (CDH) gezegd in "Villa Politica" en aan onze redactie is bevestigd dat vanavond ook CD&V op de koffie gaat. Magnette heeft mogelijk ook nog contact met de N-VA voor hij maandag naar de koning gaat, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. 

De informateur werkte de laatste week vooral aan een paars-groene coalitie, met de socialisten, liberalen en groenen. CD&V en N-VA werden daarbij van de tafel geweerd, zeer tot hun ongenoegen, maar nu heeft hij de christendemocratische partijen toch opnieuw uitgenodigd, en mogelijk volgt ook nog een uitnodiging voor de N-VA. Eerder was gemeld dat N-VA al uitgenodigd was per mail, maar dat bericht werd later genuanceerd. 

Fonck zei dat het de bedoeling was om met Magnette over zijn nota en over de begroting te praten. Volgens haar moet het nu vooral over inhoud gaan, en is het niet de bedoeling over een mogelijke toetreding tot een coalitie te praten. 

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Na de verkiezingen hadden de Franstalige christendemocraten aangekondigd dat ze in de oppositie zouden gaan, maar later lieten ze weten dat ze een nieuwe regering eventueel in een of andere vorm wel willlen steunen. Of paars-groen daarbij de voorkeur geniet op paars-geel wilde ze niet met zoveel woorden zeggen, al liet ze weten dat het project van N-VA niet dat van haar is. 

Gisteravond zat Magnette nog samen met de paars-groene partijen over de begroting. Maar de liberalen van Open VLD vinden het te vroeg om een paars-groene regering uit te werken. Ze willen dat eerst een regering met N-VA, paars-geel, grondig wordt uitgetest. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen