Directeur media en productie bij VRT staat op non-actief

Directeur media en productie bij de VRT, Peter Claes, staat tijdelijk op non-actief.  Er is een vertrouwensbreuk ontstaan tussen Claes en de rest van de directie, maar de raad van bestuur behoudt zijn vertrouwen in hem. "Er wordt van de kerstdagen gebruikgemaakt om alles rustig te bekijken", zegt woordvoerder Bob Vermeir.

Er is een conflict ontstaan tussen de directie van de VRT en Peter Claes, de directeur media en productie. De raad van bestuur van de openbare omroep wil niet overgaan tot ontslag, maar beslist hem op non-actief te zetten om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Luc Van den Brande, de voorzitter van de raad van bestuur, vraagt de directie "uitdrukkelijk uitsluitend te handelen in het belang van de VRT en dat ten dienste van onze kijkers en luisteraars en van het globale media-aanbod in Vlaanderen". Hij vraagt om "op korte termijn het vertrouwen onder elkaar te herstellen" en rekent erop dat "iedereen zich constructief opstelt om tot de nodige oplossingen te komen". 

Peter Claes startte zijn carrière bij de VRT als marketingmedewerker en marketingmanager. In 2013 werd hij directeur media en twee jaar later werd hij als directeur media en productie de nummer 2 van de VRT. In 2016 was Claes kandidaat om Leo Hellemans op te volgen als CEO. Die functie ging uiteindelijk naar Paul Lembrechts.

Meest gelezen