Radio 2

Virtuele wandelingen in Vlaams-Brabant voor wie thuis moet blijven

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert virtuele wandelingen voor mensen die de deur niet uitkunnen. Ouderen, zieken maar evengoed nieuwsgierigen die de provincie willen ontdekken. Slow tv-walking heet het concept. 

Lieven Elst van Toerisme Vlaams-Brabant kwam op het idee om virtuele wandelingen te lanceren in de provincie door zijn moeder. "Zij is al een stuk ouder, en behoort tot de risicogroep. Daarom mag ze momenteel de deur niet uit. En zo zijn er nog meer mensen die graag willen genieten van de natuur maar niet mogen. " 

Mijn moeder is ouder en mag daarom niet naar buiten, maar ze wil wel nog genieten van de natuur

En dus ging Lieven aan de slag.  De eerste testwandeling maakte hij bij hem in de buurt in Tildonk: "Dat moest, want we mogen geen onnodige verplaatsingen maken. Met een gopro (een kleine camera) heb ik een wandeling van twee uur gemaakt in de buurt. Af en toe ben ik gestopt bij mooie uitzichten. Commentaar wordt er niet gegeven, het is echt puur kijken en genieten. " De rest van de week komen er nog vier andere virtuele wandelingen bij in de provincie. 

Virtueel wandelen kan via de Facebookpagina van Toerisme Vlaams-Brabant. 

Meest gelezen