Defensie

Coronabesmetting op Belgische marinefregat: schip keert terug naar Zeebrugge

Het Belgische oorlogsschip, de Leopold I, keert onverwacht terug naar de militaire basis in Zeebrugge. Eén van de militairen aan boord is besmet met het coronavirus. Die is intussen bij een stop in het noorden van Nederland van boord gehaald. 

Het fregat komt eind deze week toe in de thuishaven Zeebrugge. De Leopold I zal daar wellicht twee weken aan de kaai in quarantaine moeten. 

Er zijn zo'n 160 militairen aan boord op dit ogenblik. Die bemanning leeft 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 naast elkaar. Ze slapen samen in kleine kajuiten.

De militair die positief testte op het coronavirus werd van boord gehaald bij een stop in het Nederlandse Den Helder. Het fregat meerde eind februari nog aan in een Spaanse haven. Mogelijk raakte het bemanningslid daar besmet.

Meest gelezen