Hilde opent vandaag vegan ijssalon in tijden van corona: "Mijn ijsvitrine zit nog vast in Italië"

Op de Oudevaartplaats in Antwerpen opent vandaag een ijssalon met ijs op basis van plantaardige producten. In tijden van corona met een nieuwe zaak starten, is niet vanzelfsprekend. "Maar het is écht een droom die uitkomt", zegt uitbaatster Hilde Gos van IceLab op Radio 2 Antwerpen.

Om 13 uur mag Hilde Gos de deuren van haar nieuwe ijssalon openen.  IceLab is een ijssalon met enkel vegan ijs. "Er zit dus geen melk of room in het ijs dat ik verkoop. Dat is niet makkelijk, want je kan dat niet gewoon vervangen door sojamelk. Er zitten hele scheikundige berekeningen achter en ik ben een jaar bezig geweest om alle recepten op punt te stellen", vertelt Hilde in Start Je Dag.  

Ik ben zelf vegan. Als ik in de zomer dan een ijsje wilde eten, vond ik maar weinig lekkere plantaardige alternatieven, dus ben ik zelf aan de slag gegaan

Hilde Gos, IceLab

Zelf eet Hilde al 6 jaar vegan, maar ondervond dat dat niet altijd even gemakkelijk is. "Ijs is mijn favoriete dessert. Als ik in de zomer dan een ijsje wilde eten, vond ik maar weinig lekkere plantaardige alternatieven, dus ben ik zelf aan de slag gegaan."

Geduld oefenen

Ook in het ijssalon van Hilde zal er rekening gehouden moeten worden met de coronamaatregelen. "Ik mag maar 1 persoon tegelijkertijd toelaten in mijn zaak en mensen zullen ook afstand van elkaar moeten houden. Sommige van mijn ingrediënten komen ook uit andere landen waardoor ik af en toe wel geduld moet hebben", lacht Gos.

Ook op haar échte italiaanse ijsvitrine is het nog even wachten. "Die zit voorlopig nog vast in Italië, maar normaal zou ze snel in België moeten zijn."

Meest gelezen