Aleksander Perkovic/laif

Vlaamse zanger Danny Fisher (80), bekend van "Just another guy" en "Little Christine" overleden

De Vlaamse zanger en gitarist Danny Fisher is overleden. Vorige maand was hij 80 geworden. Hij stond vooral bekend als "popcorn"-zanger en speelde ook tien jaar bij het orkest van Will Tura.  Fishers grootste hits zijn "Just another guy" en "Little Christine".

Danny Fisher heette eigenlijk Eduard Vermeylen, hij was van Leuven.  Zijn artiestennaam haalde hij uit de film "King Creole" uit 1958. In die film speelt hoofdrolspeler Elvis Presley de rol van de rebelse Danny Fisher.

Van 1961 tot 1970 was Fisher gitarist bij het orkest van Will Tura. Het was de tijd van "Heimwee naar huis", "El Bandido" en "Arme Joe". Fisher beleefde dus van dichtbij de doorbraak en de "golden sixties"-periode van Tura.

Danny Fisher met "Blue suede shoes" in "Sjo Bis Time" (1985) (lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Vanaf begin jaren zestig had Fisher ook als zanger succes. Hij maakte tientallen singles. Een paar bekende titels uit de jaren zestig zijn "I'm alone" (met zijn groep The Spoetniks, 1961) en "Yeh Yeh" (1965).

Begin jaren tachtig haalde Fisher de BRT-Top 30 met "Just another guy" (een oude hit van Cliff Richard, geschreven door Neil Diamond) en "Little Christine": twee toppers in het popcorngenre. Met "Little Christine" kwam hij onder meer in het legendarische tv-programma "Hitring".  

Fisher speelde ook bij de covergroep Les Ombres, die ook vaak voor de begeleiding zorgde van zanger/pianist Johan Stollz.

Danny Fisher met "Little Christine" in "Hitring" (1981)

Videospeler inladen...

Meest gelezen