Frank De Decker

Fan schenkt Marc Van Ranst portret: "Hij is intelligent, warm en stelt mensen gerust"

Viroloog Marc Van Ranst heeft afgelopen weekend een schilderij cadeau gekregen van de Blankenbergse kunstenaar Frank De Decker. Hij gaf het persoonlijk aan hem op zijn oprit in Willebroek. Van Ranst beloofde de kunstenaar dat het portret een mooie plaats in zijn woonkamer gaat krijgen. 

Kunstenaar Frank De Decker is een fan van de viroloog. “Ik volg hem elke dag zoals veel mensen. Ik was enkele weken geleden ontgoocheld toen mensen toch kritiek op hem hadden. Ik denk niet dat er iemand is die zijn plaats kan innemen op dit moment. Hij is intelligent, warm en stelt de mensen op hun gemak.”

Die indruk gaf Van Ranst ook bij zijn bezoek. “We werden daar zeer hartelijk ontvangen. We mochten uiteraard niet binnen, dat is maar normaal. Maar we hebben toch een half uurtje op zijn oprit gestaan en een heel leuke babbel gehad. Hij was heel dankbaar. Ik ben zeer blij dat ik hem heb kunnen ontmoeten.”

Welke kleur krijgt zijn trui?

Het portret is op hout geschilderd met een paletmes. “Ik vul het dan in met een combinatie van houtskool en acryl”, zegt De Decker. Van Ranst zijn kledingstijl is al even bekend als de man zelf. “De kleur van zijn trui kiezen, was eigenlijk niet moeilijk”, lacht De Decker. “Ik kon niet veel misdoen, hij heeft wellicht alle kleuren in zijn gamma. Het is turquoise geworden.”

De schilder schonk het werk aan Van Ranst. Hij ziet het als een uitstekende promotie voor zijn kunst. Zo maakte hij ook al een portret van Jean-Marie Dedecker, Walter Van Steenbrugge en Koen De Bouw. “Dat zijn goede referenties die telkens voor meer aanvragen zorgen”, besluit De Decker.

Meest gelezen