Foto: Flickr

Park van Laken definitief autovrij

Het Park van Laken, dat nu al bijna een jaar afgesloten is met betonblokken, wordt definitief autovrij. Dat schrijft Bruzz. "De drie toegangen tot het park worden binnenkort definitief afgesloten voor het autoverkeer", zegt Brussels schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

Het Park van Laken, waar het Amerikaans theater ligt, en het aansluitende Ossegempark worden door de beslissing één ononderbroken groene ruimte. Vroeger konden automobilisten via het park de verbinding maken tussen de Madridlaan en de Eeuwfeestlaan. Maar dat gaat in de praktijk al niet meer sinds de zomer van 2019. Toenmalig schepen van Mobiliteit Els Ampe liet het park in de zomer afsluiten voor het verkeer met betonblokken, en die zijn blijven staan. De intentie om het Park van Laken definitief autovrij te maken, lag al op tafel, maar de coronacrisis heeft dit proces versneld. Het is de bedoeling om het tegen de zomer rond te hebben.

Zomer

"Onze  diensten zijn momenteel bezig met een plan op te maken. Ze kijken waar de verkeersborden moeten komen en op welke manier de drie ingangen moeten worden afgesloten. Nadien begint de uitvoering. Het is wel de bedoeling om dit voor de zomer rond te hebben, omdat we toch veel volk verwachten in de parken", vertelt Brusselse schepen Bart Dhondt. Hulpdiensten en mensen met een toestemming zullen wel nog toegang krijgen tot het park. 

Meest gelezen