Antwerpen heeft zelfs in coronatijden recordaantal student-ondernemers

Er zijn in de stad Antwerpen nog nooit zo veel studenten geweest die hun opleiding combineren met een eigen bedrijf. Dat blijkt uit cijfers van de Universiteit Antwerpen en de Antwerpse hogescholen. Er zijn er dit academiejaar meer dan 1.000 student-ondernemers gestart, ondanks de coronacrisis. Al zijn er ook studenten die aangeven dat ze er net dankzij die coronacrisis aan begonnen zijn, omdat ze nu meer thuis zijn.

Het lijkt erop dat steeds meer jongeren gemotiveerd zijn om een eigen bedrijf op te starten, ondanks de moeilijkheden die ondernemingen nu vaak ondervinden door de coronacrisis. Aan de hogescholen en de universiteit in Antwerpen is een recordaantal student-ondernemers ingeschreven. Er is onder andere een groei bij het aantal studenten dat een eigen webshop heeft. Bij de studenten horen we dat de coronacrisis ook voordelen heeft, omdat ze meer thuis zijn en daardoor meer tijd hebben voor hun onderneming.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Ik ben al 24 en wou niet eeuwig student blijven

student-ondernemer Jack Van de Heyning

Er zit veel variatie in het soort ondernemingen. Zo zijn er studenten met een eigen ontwerpstudio, een gamebedrijf, een kledingmerk, een textieldrukkerij, een evenementenbureau, of een bedrijf in de non-profitsector. "Ik geef golflessen via mijn onderneming", zegt Jack Van de Heyning. "Ik studeer kinesitherapie en revalidatiewetenschappen en ik heb hiervoor al enkele andere zaken gestudeerd. Ik wou dus niet eeuwig student blijven. Ik ben tenslotte al 24."

De stad Antwerpen, VOKA en de hogescholen en de UA hielden maandagochtend een startmoment voor de student-ondernemers met TAKEOFFANTWERP, een initiatief om hen wegwijs te maken in het ondernemersleven.

Meest gelezen