Video player inladen...

Pakkende RTBF-reportage bij intensieve zorg in La Louvière: "Je moet aan de mensen zeggen dat je ze niet kan helpen"

Sommige coronacijfers gaan dan wel de goede kant op maar het aantal covidpatiënten op intensieve zorg stijgt nog altijd. Wat dat concreet betekent, hebben onze collega's van de RTBF vastgelegd in een pakkende reportage in een ziekenhuis in La Louvière. 

Bijna alle bedden op de dienst intensieve zorg in het Jolimont Ziekenhuis zijn bezet door covidpatiënten. Dan wordt een patiënte binnengebracht die door de ziekenwagen is opgehaald. Op de afdeling is nu nog maar één bed meer over, en dan moeten er keuzes gemaakt worden die niemand wil maken. "Je moet mensen in de ogen kijken, en je moet hen zeggen dat je hen niet zal kunnen helpen", zegt een verpleegster. "En daar moet je dan mee naar huis."

Bekijk hieronder de reportage:

Video player inladen...

Meest gelezen