Charli D'Amelio (16) is eerste met 100 miljoen volgers op TikTok

De Amerikaanse influencer en danseres Charli D'Amelio (16) heeft als eerste meer dan 100 miljoen volgers op de populaire socialemedia-app TikTok. Het op een na populairste account op TikTok, dat van Addison Rae (20), heeft 70 miljoen volgers.

Charli D'Amelio danste meer dan 10 jaar competitief voordat ze aan haar carrière op sociale media begon. Ze zit pas sinds mei vorig jaar op TikTok en begon er eind 2019 pas actief dansvideo's op populaire nummers op te plaatsen. Ze is de dochter van een fotografe en een zakenman/politicus. 

D'Amelio (16) kreeg recent nog veel kritiek omdat zij en haar oudere zus Dixie (19) zich "onbeschoft" en "vreselijk verwend" gedragen zouden hebben.  De opmerkingen kwamen er na de lancering van hun YouTube-serie "Dinner with the D'Amelios". In die reeks is te zien hoe zus Dixie begint te kokhalzen nadat ze een slak geproefd had die in de paëlla zat die hun privékok Aaron May gemaakt had. 

Bekijk de video van de aflevering hier: (en lees verder onder de video) 

Volgens Charli D'Amelio kreeg ze na de uitzending ook doodsbedreigingen. Op korte tijd verloor ze een miljoen volgers en ze vroeg zich openlijk af of ze na alle negatieve reacties nog wel op TikTok moest blijven. "Als ik zie hoe mensen hierop reageren, weet ik niet of ik dit nog wil doen. Het is echt vreselijk, wat mensen zeggen. Dat ik mezelf moet ophangen. Dat is niet oké. Je kunt me haten voor wat ik doe, maar dat het gebeurt vanwege een misverstand, dat kan niet. Als dit de gemeenschap is waarin ik zit, weet ik niet of ik dat nog wil.’’

Maar Charli D'Amelio zit dus nog steeds op TikTok en haar aantal volgers is intussen weer snel gegroeid. Hoewel ze nog maar sinds mei vorig jaar op TikTok zit, zijn het er nu dus al meer dan 100 miljoen. In mei van dit jaar, toen ze net 16 geworden was, werd ze al tot "koningin van TikTok" gekroond door The New York Times, op dat moment had ze bijna 60 miljoen volgers. 

Meest gelezen