Nadia en Tom uit Heusden-Zolder slapen altijd buiten: “Zo gehoopt dat het zou sneeuwen vannacht”

Onder een afdak in de tuin, in een warm bed met een dik donsdeken. Zo slapen Nadia Schepers en Tom Van Brecht uit Heusden-Zolder dag in dag uit. Hun slaapkamer binnen hebben ze aan hun dochter gegeven. “Er is dus geen weg terug”, lacht Nadia.

“We hoopten dat het vannacht zou sneeuwen want voor ons is het nog lang niet fris genoeg”, zegt Nadia, die na een goeie nachtrust fris rechtveert. “Het lijkt fris, maar dat valt goed mee. We hebben een elektrisch deken in bed.  In de wintermaanden zetten we die even aan voor we gaan slapen. Maar het grootste deel van het jaar is dat niet eens nodig”, zegt Nadia. 

We slapen rustiger en 's morgens zijn we fris

Nadia en Tom sliepen vroeger in de zomermaanden wel eens op de trampoline als het buiten echt mooi weer was. “Ik ben allergisch voor huisstofmijt, dus die nachten op de trampoline waren heerlijk. Ook Tom slaapt rustiger wanneer we buiten liggen, en ’s morgens zijn we echt uitgerust." 

Afdak

Twee zomers geleden heeft Tom een verhoogd terras met een afdak en een groot bed gemaakt, zodat het koppel altijd buiten kan slapen. "Mensen vinden het bijzonder en willen het komen uitproberen, maar dat is niet zo eenvoudig. We hebben onze slaapkamer aan onze dochter gegeven. Deze buitenkamer is nu echt onze slaapkamer.”

Muts

“Als het echt koud wordt, zetten we een muts op want langs je hoofd verlies je veel warmte. Met de muts op is er eigenlijk geen koudegrens meer en het muskietennet voorkomt dat de lakens klam worden. Tom en mij krijg je met geen stokken meer binnen”, besluit Nadia. 

Meest gelezen