Testdorp Spoor Oost verwacht dit weekend zeer veel volk

Het Antwerpse testdorp aan Spoor Oost in Borgerhout verwacht dit weekend een grote toestroom van reizigers die komen voor hun tweede test. Wie langer dan twee dagen in een rode zone in het buitenland is geweest, moet zich niet alleen laten testen op de dag van terugkomst, maar ook nog eens een week later. Omdat vorig weekend, op het einde van de kerstvakantie, opmerkelijk veel mensen langskwamen, verwachten ze in het testdorp ook dit weekend een grote toestroom.

Vorig weekend was het drukste sinds de opening in augustus van het testdorp Spoor Oost. Veel mensen kwamen terug van een buitenlandse reis tijdens de kerstvakantie. "Het was zo druk dat we om de 27 seconden een test moesten afnemen, dat is een record", vertelt woordvoerder van de ZNA ziekenhuizen Tom Van de Vreken op Radio 2 Antwerpen.
"We zijn nu zeven dagen later, vandaar dat we onze openingstijden uitbreiden en extra tests voorzien."

Om klaar te staan voor de verwachte toestroom van vakantiegangers die zich de tweede keer laten testen, blijft het testdorp morgen en zondag vier uur langer open, van 9 uur tot 16.30 uur . Daarnaast zullen er voldoende mensen en tests klaarstaan om elke dag 1170 mensen te testen. Een afspraak maken voor een test kan via de website van het testdorp.

Bijna 50 000 mensen getest op 5 maanden

“Dag op dag vijf maanden na de opening hebben bijna 50 000 mensen zich in het testdorp laten onderzoeken op COVID-19", voegt Van de Vreken er nog aan toe. "Dat is een mooi resultaat want de bedoeling was om de grote druk op de Antwerpse huisartsen te verlichten. En dat is dus gelukt. Doordat zij minder tijdrovende tests moesten uitvoeren, hadden en hebben ze meer tijd voor hun patiënten. Ook de komende maanden blijft het testdorp er voor de inwoners, artsen en bedrijven uit de stad en betrokken buurgemeenten. De plannen voor de omvorming tot een vaccinatiedorp liggen klaar.”

Meest gelezen