Amateurclub Olsa Brakel speelt na coronastop tegen Club Brugge voor Beker van België: “We gaan genieten én ons vel duur verkopen”

Voetbalclub Olsa Brakel, uit de amateurklasse, speelt woensdag de 16de finale van de Beker van België tegen de profs van Club Brugge. Olsa hoopt opnieuw op een stunt, zoals 6 jaar geleden, toen bereikte de club al eens de 8ste finale na een klinkende overwinning tegen Westerlo. 

Amateurvoetbalclub Olsa Brakel mag na maanden zonder competitievoetbal, door corona, woensdag opnieuw aan de bak tegen een absolute topper. Het zal  proberen Club Brugge te verslaan, op dit moment de nummer 1 in de nationale voetbalcompetitie. Het amateurvoetbal ligt al een hele tijd stil. De spelers moesten, om helemaal coronaproef te zijn, net als profvoetballers, coronatesten ondergaan om tegen Brugge te mogen spelen. 

Ondanks de extra testen en alles wat erbij komt, is Olsa-trainer Fanno Nijst opgetogen. “Het geeft een boost aan de club. Iedereen leeft naar de wedstrijd toe, het is ons enige doel dat we hebben nu.” Olsa Brakel heeft niet meer in competitie gespeeld sinds oktober. Sinds januari traint de ploeg opnieuw als normaal. De spelers worden 2 keer per week getest op corona. Tevoren werd er getraind in kleine groepjes.

Het sportieve primeert

“Een plan hebben we,” lacht de trainer, maar hij verklapt het niet. "We gaan er vooral van genieten, want voor de ploeg zal zoiets niet vaak meer voorkomen. Maar we gaan ons vel wel duur verkopen!” Het wordt een wedstrijd zonder publiek, dat vindt Fanno Nijst jammer, want met publiek zou dat financieel een betere zaak zijn. “Het sportieve zal nu primeren.”

De wedstrijd wordt uitgezonden op tv, dus Brakel en omstreken zal woensdagavond aan het toestel gekluisterd zitten. Nijst hoopt dat vooral de jeugd zal kijken. “Voor hen is het een speciaal gevoel dat ze hun eerste ploeg tegen Club Brugge zien spelen.” Hij wijst ook op ander goed nieuws voor de jeugdploeg. Die kreeg vorige week een 4-sterren label van de jeugdopleiding, het hoogste wat je kan halen.

Meest gelezen