Mortselse vishandel schenkt 100 kilogram wortelen aan dierenkeuken Antwerpse Zoo

In naam van vishandel Steloy in Mortsel heeft Ronny Mullens, een van hun klanten, 100 kilogram wortelen afgegeven aan de dierenkeuken van de Antwerpse Zoo. Mullens, die ook een Facebookpagina met 9000 dierentuinfans beheert, had eind vorig jaar een kerstkaartenactie opgezet ten voordele van de Zoo en Planckendael. In plaats van financieel te steunen, wilden de uitbaters van de vishandel met de wortelen een gift in natura doen.

"Mijn eerste halte vandaag was bij mijn vishandel in Mortsel", vertelt Ronny Mullens aan Radio 2 Antwerpen. "Ik mocht daar 100 kg wortelen ophalen om te gaan afgeven aan de dierenkeuken van de Zoo in Antwerpen. De kwaliteit van de wortelen was goedgekeurd door de dierenarts, want niet iedereen kan zomaar eten voor de dieren komen afgeven, hoe goed dat ook bedoeld is."

Omdat Ronny een vaste klant is bij de vishandel had hij eind vorig jaar een mooie kerstkaart voor hen gemaakt, eentje uit zijn collectie om te verkopen ten voordele van de Zoo en Planckendael. "In plaats van een financiële schenking te doen voor de benefietactie vonden de vishandelaars het fijner om iets in natura te geven. Dat werden dus heel veel wortelen, voor de olifanten", vertelt een zeer gelukkige Ronny.

Mullens is superfan en vriend van de Zoo en beheert een facebookpagina waarop de bijna 9000 leden foto's en filmpjes van hun dierenbezoeken kunnen delen. Omdat het coronajaar ook voor de dierenparken financieel heel moeilijk is, zette Mullens eind vorig jaar een benefietactie op met de verkoop van kerstkaarten.

Wie een gift wil doen voor de dierenkeuken kan ook altijd terecht op de website ZOOsamen, onder het motto "voeder met ons mee".

Meest gelezen