Hondenuitlater van Lady Gaga neergeschoten en 2 hondjes gestolen, Gaga: "500.000 dollar voor informatie"

Tijdens een overval is de hondenuitlater van Lady Gaga verschillende keren in de borst geschoten. Twee van de drie hondjes van de Amerikaanse popzangeres zijn gestolen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De hondenuitlater is naar het ziekenhuis gebracht en Lady Gaga reikt 500.000 dollar uit voor informatie over de hondjes.

Ryan Fisher, de man die de honden van Lady Gaga uitlaat, is gisterenavond verschillende keren in de borst geschoten in Los Angeles. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. De politie van Los Angeles bevestigt dat het 30-jarige slachtoffer overgebracht is naar het ziekenhuis. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

Op beelden van lokaal nieuwsmedium ABC7 is te zien hoe Fisher opgekruld op de stoep ligt wanneer de hulpdiensten arriveren. Het derde hondje van Lady Gaga houdt hij stevig in zijn armen. Een hulpverlener nam het dier later van hem over.

Bekijk hieronder de beelden van ABC7 en lees daarna verder.

Volgens de politie is of zijn de dader(s) gevlucht, waarschijnlijk met de wagen. Het is onduidelijk of ze zich bewust waren van het feit dat het ging om de honden van Lady Gaga. De honden van de popzangeres zijn namelijk Franse bulldogs, en die kunnen verkocht worden voor duizend tot drieduizend euro. Als het gaat om een hond met een goede stamboom, kunnen de bedragen zelfs verder oplopen.

"Ze zijn heel populair op sociale media en het zijn ook heel gemakkelijke hondjes: ze zijn klein, je kan ze overal mee naartoe nemen, je kan ze op een appartement houden, je moet ze niet kammen en ze zijn ook gemakkelijk om op te voeden", zo verklaart hoofdredacteur van WOEF! magazine Evi Maveau de populariteit van de beestjes.

Beluister hier het gesprek uit "De wereld vandaag" met hoofdredacteur van WOEF! Evi Maveau over de gestolen hondjes van Lady Gaga en lees daarna verder.

Daarnaast is het voor fokkers ook relatief duur om Franse bulldogs te kweken. "De honden hebben kleine nestjes: ze hebben gemiddeld maar drie puppy's per nest terwijl een golden retriever er al snel acht tot twaalf heeft. Maar de kosten voor de fokkers blijven gelijk per nest", zegt Maveau. "Daarnaast zijn het ook honden met een slechte gezondheid: ze hebben ademhalingsproblemen, oorproblemen en rugklachten. Een goede fokker doet gezondheidstesten en die zijn relatief duur."

Bekijk de Instagrampost van Lady Gaga met haar drie Franse bulldogs, Koji, Gustavo en Miss Asia, en lees daarna verder.

Een vertegenwoordiger van Lady Gaga, die momenteel in Rome verblijft, bevestigt aan het tijdschrift People dat Koji en Gustav gestolen zijn tijdens de overval. Miss Asia was dus het hondje dat hondenuitlater Ryan Fisher in zijn armen hield toen de hulpdiensten arriveerden. 

We horen niet zo vaak over hondendiefstallen, maar "sinds de coronacrisis komen ze vaker voor", aldus Maveau. "In het Verenigd Koninkrijk zouden de diefstallen het afgelopen jaar met zo'n 250 procent gestegen zijn."

De vraag naar honden is door corona dan ook toegenomen, steeds meer asielen lopen leeg. "Veel mensen werken thuis en hebben nu tijd voor een hondje", beaamt Maveau. "Sommige fokkers profiteren daarvan: de prijs volgt de hoge vraag."

Lady Gaga's vertegenwoordiger laat alvast weten dat de popzangeres een smak geld overheeft voor haar hondjes. Ze reikt een beloning uit van 500.000 dollar voor informatie over de beestjes.

Meest gelezen