Barcontainer voor strandbar in Zeebrugge zit vast in gestrand containership in Suezkanaal

De opening van de nieuwe strandbar van New Beaufort in Zeebrugge is uitgesteld. De nieuwe barcontainer zit vast in het containerschip Ever Given dat vastzit in het Suezkanaal. "Het kan nog weken of maanden duren voor die schadeclaim in orde is. Ik heb al een nieuwe barcontainer besteld," zegt de zaakvoerder van New Beaufort, Jean-Pierre Duhayon. 

De gloednieuwe, ingerichte barcontainer voor de nieuwe strandbar van New Beaufort in Zeebrugge zit vast op het gestrande containerschip van Ever Given. Het containerschip dat het Suezkanaal in maart 6 dagen lang blokkeerde, werd intussen losgetrokken. Maar de autoriteiten in Egypte vragen een schadevergoeding van 900 miljoen dollar (zowat 750 miljoen euro). Tot dan blijft het containerschip aan de ketting.

Zaakvoerder Jean-Pierre Duhayon moet misschien mee opdraaien voor dat bedrag: "Als je niet verzekerd bent, dan kan het zijn dat je mee moet opdraaien voor de algemene kosten dat het schip maakt. Ik heb nog geen antwoord gekregen van de Nederlandse firma waar ik de container besteld heb. Ik hoop dat het in orde komt, want ik heb al de helft van de aankoopprijs betaald. Het kan nog weken of maanden duren voor we meer weten. En ik ben zeker niet de enige met zo'n probleem, want er zitten meer dan 20.000 containers vast op dat schip. 

Nieuwe containerbar besteld

Maar Jean-Pierre Duhayon is niet bij de pakken blijven zitten. Hij heeft ondertussen een nieuwe barcontainer besteld voor zijn strandbar in Zeebrugge. Al zal die waarschijnlijk niet klaar zijn tegen 1 mei. "De container, die ik nu heb besteld, moet nog volledig ingericht worden. Dat wordt opnieuw een grote investering. Hopelijk verloopt alles vlot en kunnen we openen wanneer de coronamaatregelen het toelaten", zegt zaakvoerder Duhayon.

Meest gelezen