Teit Uldal en Freya

Spannende avond voor ‘Deens’ gezin in Heusden-Zolder: “Drama goed afgelopen, we kunnen niet meer verliezen.”

Drie verschillende vlaggen hangen er, maar de Deense kleuren vallen toch het felst op. Het gezin van Teit Uldal woont al jaren in Heusden-Zolder. Zijn vrouw Julie heeft Hongaarse ouders en de dochter is in België geboren maar op een dag als deze supporteren ze allemaal voor Denemarken.

Een EK voetbal bengt altijd vrolijke taferelen met zich mee ten huize Uldal. Door de samenstelling van het gezin en de banden die ze hebben met drie verschillende landen valt er altijd wat te vieren. Maar de Deense nationale ploeg wordt toch het hardst toegejuicht. Het was dus schrikken toen Christian Erikssen afgelopen zaterdag in elkaar stuikte. “We kunnen niet verliezen, het drama met Erikssen is goed afgelopen. Dat is het belangrijkste. Van mij mag de beste ploeg gewoon winnen en doordat Erikssen aan de beterhand is gaan de Denen toch ook vrij kunnen voetballen.”

De Belgen zullen een warm welkom krijgen maar de Denen zijn zeker niet vijandig. “We hebben historisch een wat mindere reputatie als Vikingen, maar eigenlijk zijn we een heel vredelievend volk dus ze gaan er in Kopenhagen een heel mooie voetbalavond van maken.”

Opmerkelijk is dat niet alleen Teit, maar ook zijn dochter Freya vooral voor de Denen supportert. “Ik ben hier geboren maar het supporteren voor Denemarken is er echt met de paplepel ingegoten. Je ziet hetzelfde bij de Italiaanse of Spaanse supporters in Limburg. Maar ik wed ook op twee paarden, want als België niet tegen Denemarken speelt dan gaan we voluit voor de Belgen supporteren.”

Meest gelezen